BARS MED KOKOS, MANDEL OCH PUFFAT RIS

bars med kokos, mandel och puffat ris

 På under 20 minuter, utan ugn och med få ingredienser får du supergoda bars med kokos, mandel och puffat ris. Just det, höll på att glömma marshmallows. Älskar du de ovan nämnda är denna rätt kaka för dig.

Erkänner, har fått dille på puffat ris så jag tänker bara på vad jag kan göra nästa gång med puffat ris. Älskar konsistensen, att det blir lite tuggmotstånd i kakan, den smälter inte bara på tungan och slinker ner utan du får jobba lite för att få fram smakerna. Du förstår vad jag menar. Vill gärna testa göra en tårta med bottnar gjorda på puffat ris men risken är att det blir för mycket tuggmotstånd. Jag vet inte. Låt mig suga på den karamellen ett tag så återkommer jag. Men innan dess, här har du receptet på dessa godingar.

bars med kokos, mandel och puffat ris
bars med kokos, mandel och puffat ris

BARS MED KOKOS, MANDEL OCH PUFFAT RIS

INGREDIENSER:

En sats ger ca 20 bitar
Tid: ca 15 minuter
Svårighetsgrad: superlätt

Ingredienser:

  • 300 g vita marshmallows
  • 4 msk smör
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 1/2 dl mandelflarn
  • 15 dl puffat ris
Topping
  • 200 g ljus choklad 
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1/2 dl mandelflarn
INSTRUKTIONER:
  1. Klä en rektangulär form, ca 20X25 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. I en stor skål smält marshmallows och smör i mikron, 30 sek åt gången. Blanda i emellanåt. Blanda tills marshmallowsen har smält.
  3. Tillsätt puffat ris, 1 1/2 dl kokos och 1 1/2 dl mandelflarn. Blanda väl.
  4. Olja in dina händer och tryck massan i formen samt jämna till ytan.
  5. Smält chokladen i mikron, 20-30 sek åt gången. Rör i emellanåt.
  6. Häll chokladen över massan och släta till ytan. 
  7. Strö resterande kokos blandat med resterande mandelflarn över chokladen. 
  8. Låt kakan stå och stelna i minst 30 minuter innan du skär den i rutor. Använd en vass kniv för att få snygga kanter.

Denna är en sån kaka som du kan ha i kylskåpet ganska länge och bara ta fram när suget infinner sig eller du får oväntat besök. Superbra att den är glutenfri.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.