Ta en stund och var helt tyst. Bara titta på bilden. Känns det inte som det börjar vattnas i munnen så vet jag inte vad. Dessa no-bake havregrynsrutor med jordnötssmör och choklad är makalöst goda. Och så enkelt att göra till råga på allt. Kan lätt göras både laktos och glutenfria.
NO-BAKE HAVREGRYNSRUTOR MED JORDNÖTSSMÖR OCH CHOKLAD
INGREDIENSER:
En sats ger ca 25 bitar Tid: 30 min + tid i kylen till att stelna Svårighetsgrad: lätt Betyg: SSSSS+++
Ingredienser:
225 g smör
1 dl brunt socker
1 tsk vanilj extrakt
7 1/2 dl havregryn
175 g ljus eller mörk choklad
1 1/2 dl jordnötssmör
INSTRUKTIONER:
Klä en fyrkantig form, 20X20 cm, med bakplåtspapper och lägg åt sidan.
Smält smör och brunt socker i en stor kastrull över medium värme tills smöret har smält och sockret har löst upp sig.
Rör i vanilj och tillsätt havregryn.
Småkoka över låg värme ca 3 till 4 minuter, eller tills ingredienserna är mjuka . Rör om hela tiden.
Häll hälften av havreblandningen i formen. Jämna till ytan, tryck ner massan lätt med baksidan av en matsked.
Smält jordnötssmör och choklad i en liten skål i mikro ca 30 sekunder åt gången och rör om emellan tills den är jämn.
Häll chokladblandningen över botten i formen men spara ca 1/2 dl att ringla över sen. Bred chokladen över i en jämn lager.
Häll den resterande havreblandningen över chokladsiktet, tryck in försiktigt och ringla chokladblandningen över.
Kyl 2 till 3 timmar eller över natten.
Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär kakan i rutor.
Obs! Se till att kakan är kyld innan du skär i rutor och att du använder en vass kniv som du har sköljt i varmt vatten. Det ger så otroligt fina kanter.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram