UPPOCHNER RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA

UPPOCHNER RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA

INGREDIENSER:
En sats ger ca 10 -12 bitar, en rund kaka på ca 20 cm 
Tid: 1 timme och 20 minuter
Svårighetsgrad: barnsligt lätt
Betyg:SSSSS++++
 
Ingredienser:
  • 4 dl vetemjöl ( har använt Ramlösa Kvarns Pâtisserie, underbart mjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2  dl strösocker
  • 2 ägg och 2 äggulor (går bra att använda 3 stora ägg)
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 2 1/2 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
  • 2/3 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
  • ca 15-20 färska plommon halverade och urkärnade
  • 4-5 msk muskovadosocker
 
  1.  
INSTRUKTIONER:

 
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.