Förvara snittarna i burk med lock. Håller sig bra väldigt länge om du har kvar några efter ett par dagar. Jag behöver göra dubbelsats nästa gång. Alldeles för goda!
Funderar på att smaksätta marängen med citron eller lime, tror det kommer bryta fint mot det smöriga och söta. Vad tycker du?
Vad är vaniljpasta?
Hej Susanne,
Det är nyhet från DrOetker i bakhylan i matbutiker. Du kan använda äkta vaniljstång annars.
Har du inget av dessa fungerar även med vaniljsocker, ta 2 tsk bara.
Är du säker på mängden socker i marängen? Har gjort den tre gånger nu och den blir bara flytande… ett standardrecept är 4 äggvitor till 2dl socker….
Hej Cissi,
Jag mailade dig bilder på hur min maräng blir. Hård och det går att vända skålen så 1 1/2 dl fungerar för mig men ta du lite mindre socker annars.
Jeg lagde disse karmdemummesnittene i dag og de var kjempegode! Anbefales virkelig! Den sterke kardemummesmaken er en herlig kontrast til den søte marengsen og pistasjnøttene.
Men jeg må si meg enig med Cissi, da mine to forsøk på marengs recepten din ikke
var vellykket. Begge marengsene var flytende og ble ikke stive. Jeg tror det er for mye sukker
i recepten din. På forsøk nummer to begynte marengsen å bli stiv med riktig mengde sukker, men falt sammen og ble flytende igjen da jeg hadde i mer sukker.
Jeg brukte da min egen recept på marengs som er 120 g sukker til 2 eggehviter. Marengsen ble da perfekt, og stiv.
Hej, Har alltid kört på det receptet. Så fort jag hinner testar jag igen och återkommer till dig.
Hej! Går dessa bra att frysa? Jag vill baka idag men de ska inte ätas förrän om 7 dagar.
Hej, marängen kan ev smälta vid upptining. Men kakorna håller i lufttätt burk med lock väldigt bra och länge så jag skulle inte frysa in dem.