CHOKLADCHEESECAKEPAJ OCH VACKRASTE PLÅTEN SOM ÅKTE HELA VÄGEN FRÅN VÅRGÅRDA TILL STOCKHOLM

chokladcheesecakepaj

Chokladcheesecake paj, en drömgod och krämig cheesecake i en smörig och spröd pajbotten. Du behöver ingen visp eller köksassistent egentligen och pajen blir klar på ca 45 minuter. Hade väldigt svårt att låta den kallna helt. Ville bara ta mig en stor bit, sätta mig i soffan framför en bra serie och hugga i. Men som det ser ut nu har jag sett nästan alla serier. Får vänta lite till tills GOT släpper sista avsnittet. I sista säsongen. Har du kollat på GOT (Games of Thrones) eller är du ingen riktig fan? Jag älskar den, vill inte den ska ta slut. Men som alla bra saker…

Nu tycker jag vi går över till pajen. Gillar du inte Nutella kan du byta ut mot ljus- eller mörk choklad, protein choklad, Barebells hasselnötskräm. Ja du förstår vad jag menad. Och innan jag glömmer. Visst är denna den finaste slitna plåten du har sett? Min fina Instagramkompis Jeanette Ekerös tog den med sig till mig. Ja kan du tänka dig? Hela vägen från Vårgårda till Stockholm. Inte ville hon ha betalt för plåten heller utan fick den i present. Hemma tyckte de att jag var lite för exalterat över en mycket sliten plåt. Om familjen bara visste hur länge jag hade gått och suktat efter en sån skönhet och inte bara det. Hur många bagerier och caféer jag hade gått in på och undrat om jag fick köpa en plåt som kanske ändå skulle slängas. Nu har jag min egen. Tack finaste Jeanette.

chokladcheesecake paj
chokladcheesecakepaj
chokladcheesecakepaj

CHOKLADCHEESECAKE PAJ

chokladcheesecakepaj
INGREDIENSER:

En sats ger 8 bitar
Tid: 45 min
Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser botten:

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2/3 dl florsocker

Ingredienser fyllning:

  • 200 g choklad typ Nutella, rumstempererad
  • 150 g färskost naturell
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Garnering:

  • siktad kakao
  • kakaogrädde (2 dl vispgrädde + 2 msk kakao)
INSTRUKTIONER:
  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en rund form med avtagbara kanter, 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Placera vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
  3. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
    Pressa blandningen i botten och ca 2 cm upp på väggarna av den beredda formen. I ett så jämnt lager som möjligt och baka i 10 – 15 minuter.
  4. Vispa choklad, färskost, strösockret,  vaniljpasta och vetemjöl i en stor skål.
  5. Tillsätt äggen och vispa slätt.
  6. Häll fyllningen över den delvis bakade botten och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat.
  7. Kyl helt.
  8. Sikta över kakao, riven choklad eller varför inte ätbar guldpulver och garnera med kakaogrädde.

Om du inte har chokladkräm och använder ljus eller mörk choklad får du smälta den i mikro först och låta svalna till rumstemperatur innan du blandar med färskost. Jag garnerade pajen med chokladgrädde men det är inte nödvändigt. 
chokladcheesecakepaj
chokladcheesecakepaj
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.