PÅSKIG NO-BAKE DESSERT MED NÖT-CRÈME COOKIE DOUGH OCH PASSION CURD

dessert med nöt-crème cookie dough

Inlägget är ett reklamsamarbete med Hemmakväll

Jag tänker berätta för dig om min upplevelse i Hemmakvälls butiken en sen fredag eftermiddag efter jobbet, med bara en bagels med avocado i magen till lunchen och efter att ha druckit alldeles för mycket kaffe. Men först måste jag bara skryta lite. Jag har gjort en av de enklaste men godaste desserten med nöt-crème cookie dough i lösvikt. Det tar mindre tid att svänga ihop denna underbara efterrätt till middag än det gör att duka påskbordet. Nu har jag sagt det och du får ge mig rätt när du har gjort den och smakat.

Erkänner att jag bävade lite för att ge mig iväg till Hammarby Sjöstad till Hemmakvälls godisbutik just i fredags. Skulle dit men hade inte planerat det så noga och av mina tidigare erfarenheter hade jag kommit fram till att planering är A och O. I alla fall när jag ska besöka den godisbutiken.  Jag blir som ett litet barn när jag är där. Blir inte vi alla det undrar du säkert? Kanske det. Och min hjärna börjar gå på högvarv. Hyllor överfyllda med så så många olika godissorter.  Alla oändliga möjligheter till tårtfyllningar, smaker, bakelser börjar dansa framför mina ögon. Vi äter med ögonen, sägs det. Skojar du? Som jag gör…Men så mycket gott jag fick med mig hem, köpte trots allt nästan 5 kg godis ( men berätta inte för någon) och hälften av godiset var just denna underbara nötcrème cookie dough i lösvikt. Det var typ premiär, godiset  kom in dagen innan, torsdag 11 april, och går att köpa endas i Hemmakväll butiker. Kommer baka så mycket gott med denna goding. Håll utkik vetja!

dessert med nöt-crème cookie dough
dessert med nöt-crème cookie dough

PÅSKIG DESSERT MED NÖT-CRÈME COOKIE DOUGH OCH PASSION CURD

dessert med nöt-crème cookie dough
INGREDIENSER:

En sats ger 4-6 portioner beroende på hur stora dina formar är
Tid: ca 10 minuter
Svårighetsgrad: superenkelt
Betyg: SSSSS++++

Ingredienser:

Garnering:

  • chokladägg, chokladkulor
  • 1 1/2 – 2 dl passion eller annan favorit curd
  • 2 msk Digestivekex smulor 
INSTRUKTIONER:
  1. Ta fram dina portionsformar, det kan vara glas, fina burkar eller skålar. Super snyggt att ta fram olika modeller, se till att dessa rymmer ungefär lika mycket så inte gästerna börjar bråka.
  2. Blanda kexsmulorna med smör till en lätt fuktig grynig massa.
  3. Vispa färskosten med nöt-crème cookie dough med elvisp i ca 3 minuter.
  4. Tillsätt vispgrädden och vispa lätt tills det har blandats och sen på hög hastighet i 2-3 minuter. Krämen blir luftig och stabil. 
  5. Du kan antingen skedda krämen i dina portionsformar eller spritsa in. Fyll formarna nästan till hälften. 
  6. Fördela kexsmulorna ovanpå men lämna 2 msk till garnering. Klicka lite curd på. 
  7. Fyll formarna med resterande kräm och toppa med curd, kexsmulor och chokladägg eller annat påskgodis.

Gillar du inte curd kan du byta ut mot bär, syrliga bär som bryter lite av det söta och passar bra till choklad. Jag älskar passion curd, kan bara äta med sked en hel burk. Recept på hemmagjord kommer inom kort.
dessert med nöt-crème cookie dough
dessert med nöt-crème cookie dough
dessert med nöt-crème cookie dough
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.