MJUK VANILJKAKA MED SYLT

mjuk vaniljkaka med sylt

Inlägget är ett reklamsamarbete med Dr.Oetker

Supersaftig mjuk vaniljkaka med sylt. Jätteenkelt att göra. Här har jag stansat ut till runda kakor men du kan skära i rutor. Med de rester det blir kvar kommer jag att göra dessert i glas vid ett annat tillfället. Så alla rester och kanter åker i en påse och in i frysen.  Den här vaniljkakan ihop med favorit sylten, alltså vilken hit. Jag älskar körsbär så du kan gissa vilken sylt jag hade i kakan. 

Jag tycker att Dr.Oetker vaniljpasta som de har tagit in i sortimentet är superbra. Så praktiskt att slippa all krångel med att skrapa fröna ur vaniljstången.

mjuk vaniljkaka med sylt
mjuk vaniljkaka med sylt

MJUK VANILJKAKA MED SYLT

mjuk vaniljkaka med sylt
INGREDIENSER:

En sats ger ca 20 bitar
Tid: ca 50 min
Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser vaniljkaka:

  • 5 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  •  2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk Dr.Oetker vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

Ingredienser fyllning och garnering:

  • 3 dl sylt
  • 1/2 dl florsocker att sikta över
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt mjölk, olja, vetemjöl, bakpulver och vaniljpasta. Vispa i 2 minuter.
  4. Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för 15 minuter.
  5. Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen för ca 25- 30 minuter.
  7. Låt kakan kallna helt i formen.
  8. Skär i bitar och sikta över florsocker.

Det går utmärkt att frysa in kakan och ta fram vid behov. Inte för jag kommer göra det. Som du vet så bakar jag så ofta så det blir aldrig tal om att frysa in.
mjuk vaniljkaka med sylt
mjuk vaniljkaka med sylt
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.