Vet du vilken lyckokänsla det är att ha hittat ett superbra recept? Som du kan variera om och om igen? Dessa hallonrutor är rena drömmen. Har gjort citronrutor som också är en syrlig variant. Nästa gång blir det med kvarg. En lite sötare variant med russin eller mandel i. Kommer bli magiskt.
Det tar ingen tid alls att svänga ihop kakan och krävs inga maskiner för att knåda degen. Det älskar jag och vet du varför? Inte för att det tar tid att ta fram maskinerna eller diska efteråt utan av den enda anledningen att du kan smyga ut i köket mitt i natten när alla sover och baka ostörd. Det är verkligen min grej.
This cake looks amazing, can you please send me the recipe in English to my email ?
Thank you for the beautiful posts !!
Hello Anita, You can use Google translate and ask me if you have more questions.
Går dom att frysa in :)?
Hej,
Har inte fryst in själv, gör aldrig så mycket och ofta som jag ändå bakar. Men det ska fungera. Sikta inte florsocker innan i så fall. ☺️
Hej!
Går det att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?
Hej Lina, Ja det ska nog gå bra.
Ser goda ut?
Tack snälla 🙂
Har bakat dina hallonrutor och WOW så goda! De fick t.o.m. högsta betyg av våra små “fikakritiker” ??
Nej men vad roligt Maria. Blir så glad att höra. Vi är jätteförtjusta i dem i min familj också.
Kram S
Jag har en massa frysta jordgubbar i frysen. Tror du det går att använda dom istället för hallon?
Ja kommer fungera alldeles utmärkt. 🙂
Använder du en form med storlek 20x20cm? Låter som en väldigt liten form och frågar för jag har bara större formar/plåtar och funderar på hur jag ska gå till väga..
Hej Helene,
Jag har en fyrkantig form som är 20 X 20. Beroende på hur stor form du har kan du göra 1,5 eller 2 satser. Alltså nästan dubbla receptet.
Hej. Hur stor form använder du? Ser att du skrivit 20x20cm men det låter som en liten form och jag har ingen egen i den storleken så funderar på hur jag ska gå till väga. Vill inte använda för stor form om det gör kakan torr. Vad rekommenderar du?
Hej,
Använde en fyrkantig , 20 X 20 cm. Beroende på hur stor din form är kan du göra 1,5 till 2 satser.
Ska man smälta smöret?
Hej,
Nej smöret ska bara vara rumstempererat. 🙂
Hejsan Simona! Ska köra detta recept för att ta med lite till kollegorna och funderade på att göra två satser med olika smaker och undrar ifall du tror det blir några problem med mango med passionsfrukt! Tänkte köpa frysta o blanda dem två men tänker att mango inte är lika vattningt som hallon så kanske inte får ut saft
/PS superfin bok som jah bläddrar i
Tusen tack Sandra. Du kan använda mango och passionsfrukt. Köp fryst mango och kör i mixer. Kommer bli saft. Kommer bli superbra. Finns inget att sila bort från mango, bara kärnorna från passionsfrukten. Det finns fryst också. Tycker funkar bättre med frysta frukt och bär. Blir vattningare, bättre till kakan. Lycka till 🙂