SEMLA I STRUT

semla i strut

Ibland eller ganska så ofta blir jag kär i vissa bakverk eller bilder. Allt startar med en bild i huvudet. Sen spånar jag vidare och ändrar. Den bild jag startade med i huvudet är långt ifrån hur slutresultatet ser ut här. Allting är en process. Du anar inte hur länge jag har gått och suktat efter denna skönhet. Semla i strut. Barnsligt lätt och kul att göra. Ingen ugn och klar på 10 minuter. 

Att hitta strutar i matbutikerna är en utmaning om inte i det närmaste omöjligt. Våfflor finns det gott om, t o m färgade i rosa och grönt. Men strutar som står sig så fint på bordet, finns ingenstans. Ju det finns där du kan köpa mjuk- eller kulglass. Jag köpte mina strutar på McDonalds, fick betala för glassen också så 10 strutar och 10 separata bägare med mjukglass följde med mig hem i helgen. Blir inte så billigt i längden men vad gör man inte för konsten? Jag blev tacksam att de sålde till mig så klart men måste hitta någon annanstans till bättre pris. Har tidigare köpt utomlands men det blir inte billigt det heller. Eller ska jag ha det som anledning till nästa resa? Nu skojar jag så klart men vi återgår till semla i strut. 

semla i strut
semla i strut
semla i strut

SEMLA I STRUT

semla i strut
INGREDIENSER:

Tid: 10 minuter
Svårighetsgrad: barnsligt lätt
Betyg: SSSSS+++++

Ingredienser:

  • 100 g vit choklad, grovt hackad
  • 8 glasstrutar
  • 2 msk malen kardemumma
  • 200 g mandelmassa, riven*
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 knivsudd bakpulver
  • 1 dl mandel
INSTRUKTIONER:
  1. Smält chokladen i mikron, 15 sec åt gången. Rör om emellan.
  2. Doppa kanten på strutarna i choklad och strö över malen kardemumma.
  3. Låt chokladen stelna.
  4. Riv mandelmassa och blanda med vispgrädde till en spritsbar konsistens. Håll i en spritspåse.
  5. Vispa grädden med 1 knivsudd bakpulver till den går att spritsa, mellan hårda toppar.
  6. Varva mandelmassa och grädde i varje strut, två lager var.
  7. Strö över mandelflad och förvara i kylskåp till servering.

* Du kan göra egen mandelmassa om du inte har bråttom, recept hittar du här
Jag erkänner att jag använde köpt mandelmassa. Men till mitt försvar kan jag tillägga att mandelmassan var köpt på ett café som gör egen på ekologiska mandlar så det räknas till hemgjord liksom. 
semla i strut
semla i strut
semla i strut
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.