ENKEL CHOKLADPUDDING

chokladpudding

Vill du överraska men tiden räcker inte till? Även om det kommer låta väldigt reklamaktigt så tänker jag säga det. Jag har lösningen. 5 ingredienser som finns i ditt skafferi och 10 minuter av din tid är allt som behövs. Då kan du bjuda på denna enkla chokladpudding. Har jag nämnt att denna kräver noll ansträngning? Använd den chokladsort du gillar bäst. Servera glass, riven choklad, vispad grädde, krossade maränger eller färska jordgubbar till. Perfekt dessert till Alla Hjärtans Dag. Vem älskar inte choklad liksom? 

chokladpudding
chokladpudding

ENKEL CHOKLADPUDDING

chokladpudding
INGREDIENSER:

En sats ger 4 portioner:
Tid: 10 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: super lätt
Betyg: SSSSS++

Ingredienser pudding:

  • 1 1/4 dl osötad kakao
  • 50 g mörk (70%) choklad
  • 2/3 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 5 dl mjölk
  • vispad grädde, riven choklad, glass och / eller krossade maränger att servera till
INSTRUKTIONER:
  1. Om du använder, lägg till lite mjuk biscotti eller amaretti, något smulad i botten av varje serveringsglas eller portionsform.
  2. Placera alla ingredienser i en liten kastrull på spisen över låg värme.
  3. Vispa ingredienserna tillsammans och värm, vispa ibland tills chokladen har smält och strösockret har löst upp sig.
  4. Fortsätt att värma på lågt, under fortsatt vispning men försiktigt tills det börjar tjockna.
  5. Fördela jämnt i 4 glas eller burkar. Knacka formarna försiktigt mot diskbänken för att utjämna dem. Täck med plastfolie och lägg sedan i kylskåpet i 2 timmar före servering.
  6. Lägg till valfri topping precis före servering.

Jag har använt ljus choklad och tagit endast 1 dl strösocker. Du kan göra denna med vilken choklad du vill, smaksatt med det du gillar. Chokladpuddingen är toppad med riven choklad.
chokladpudding
chokladpudding
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.