SPRÖDA BLÅBÄRSSNITTAR MED GLASYR

spröda blåbärssnittar

Snittar är så lätt att baka och variera. Och så håller dem väldigt länge. En kaka att ha i en burk och ta fram när du får besök. Dessa blåbärssnittar med glasyr är en av mina absolut favoriter. Jag älskar mördegskakor med sylt, det påminner mig så mycket om min barndom och tiden jag bodde hemma hos mina föräldrar. Om du inte är så förtjust i sylt utan föredrar chokladvarianten rekommenderar jag dessa chokladsnittar som smakar som kladdkaka.

spröda blåbärssnittar
spröda blåbärssnittar

SPRÖDA BLÅBÄRSSNITTAR MED GLASYR

INGREDIENSER:

En sats ger ca 20 snittar
Tid: ca 20-30 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++

Ingredienser:

  • 125 g smör kylskåpskallt
  • 1 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 1 – 1 1/2 dl blåbärssylt
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175º C
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  3. Lägg alla ingredienser förutom sylt, florsocker och vatten i matberedaren och arbeta på full effekt tills du får en smidig deg.
  4. Dela degen i två lika bitar och rulla till korvar.
  5. Platta till ca 1 cm tjocka längder.
  6. Tryck ut en fördjupning i mitten på varje längd.
  7. Fyll fördjupningen med sylt.
  8. Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter.
  9. Låt svalna ca 10 minuter.
  10. Blanda florsocker och vatten till glasyr och ringla över snittlängderna.
  11. Skär längderna snett ca 2 cm bredda.
  12. Låt kallna helt.

Så nästa gång du har en halv timme att döda och inte vet vad du ska göra baka dessa godingar och spara i en burk. Sen när du har tagit fram burken och har satt på kaffe ring mig. Jag kommer.
spröda blåbärssnittar
spröda blåbärssnittar
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.