Så fort jag fick hem paketet från Lindt och jag tog fram alla chokladkakor visste jag direkt vad det skulle bli. Den ultimata chokladcheesecake med choklad i varje lager. Mörk, krämig, knaprig, no-bake och dekadent gott. Så konstigt som det låter får jag ofta en bild i huvudet av vad jag vill baka, hur det ser ut och vilka smaker det ska vara.
I detta fall tänkte jag direkt att den intensiva chokladsmaken skulle balanseras av färskost i en krämig cheesecake serverat på en knaprig Oreobotten. Den toppade jag med choklad tryffel för den ultimata chokladcheesecake. Men det behövs verkligen inte. Cheesecake blir lika god ändå.
Ska testa denna till nyår! Vad har du spritsat med? Ska man vispa grädden först innan man har den i smeten?
Hej Zandra, Vispgrädden ska inte vispas separat utan i krämen. Häll i ett tunt stråle under fortsatt vispning.Det är en open star tyll jag har spritsat med och jag hade gjort kräm av smör och smält choklad.
Den ser underbart god ut! Man kan ju aldrig få för mycket choklad 😀
Verkligen inte 🙂
hur mycket vaniljsocker ska man ta? En tesked?
Hej Eva,
Det föl bort på något sätt. 1 tsk är lagom. Bra du såg det.
Simona
Hej! Ska den frysas eller bara vara i frysen?
Med vänlig hälsning, Sara
Hej, den ska kylas, vara i kylen till den är riktigt kall.
Den ska inte ställas i frysen.
Har du bråttom kan du ställa i frysen tills den har blivit riktigt kall men inte frysas.
Hur gör du sprits topparna?
Rumtemp smör ?
förhållande smör/choklad
Dum fråga kanske men använder du både kex och fyllning i Oreo?
Hej, jag använder kexen med fyllning. Du kan spritsa med lite olika, kakaogrädde eller smörkräm smaksatt med choklad. Det är alltid rumstempererat smör till kräm och när du spritsar. Och proportionerna typ 100g/75g smör/smält choklad