Tror inte jag har bakat så mycket med saffran som jag har gjort i år. Allt möjligt och med massa härliga fyllningar, som dessa härliga och luftiga saffransgifflar med vaniljkräm. Många recept har kommit ut och det finns några till som jag ser framemot att dela med er. Ni vill inte missa de kommande inläggen så se till att du följer Cookies and Sweets by Simona på Instagram så vet du exakt när alla recept publiceras.
Vi gjorde saffrangifflar tidigare i veckan med en fyllning av hackad mandel, smör och socker. Också väldigt gott! Och så pärlsocker ovanpå.
Ja man fyller dem med vad man gillar bäst. 🙂
All fyllning rann tyvärr ut. Så kommer inte baka dessa igen
Vad synd Therese, för dem är så himla goda. vet inte varför det rann. Ett tips är att blanda i fyllningen lite vetemjöl, 1-2 msk som kommer göra fyllningen mer stabil under gräddningen. Men ofta rinner smörfyllningen, inte helt men något.
Hej, kan man baka utan konjak eller ska man ta något annat?
Ja det kan man. Ha i citronsaft eller vatten för att lösa upp saffranen. Alkoholen i sig avdunstar under bakningen men är bra på att ta fram saffranssmaken.
Hej! Kan man byta ut torrjäst mot vanlig jäst? Hur mkt jäst skall jag använda då?
Hej Emelie,
Har uppdaterat i receptet, 1 msk torrjäst motsvarar ca 35-38 g färsk jäst.
Hej! Ser jättegoda ut och jag vill gärna prova att göra gifflarna, men har inte en assistent, hur länge måste man knåda då? Funkar det ens?
Hej hej, klart det går, se till att du knådar degen tills den släpper från kanterna och känns elastisk och blank. Degen ska inte vara stenhård så ta inte in all vetemjöl på en gång utan spara någon dl så adderar du om det behövs.
Ja de kan faktiskt vara det ha ha…