I Jul och Nyår, SmåkakorPEPPARKAKOR MED HONUNG OCH GLASYR Author SimonaPosted on 16 december, 2018 Pepparkakor när de är som bäst. Efter ett par dagar, när kakorna har mognat, kommer att vara spröda och smälta i munnen. PEPPARKAKOR MED HONUNG OCH GLASYR INGREDIENSER: En sats ger ca 40 styckenTid:Svårighetsgrad: lättBetyg: SSSS+++Ingredienser deg:1 1/4 dl honung1 3/4 dl florsocker2 tsk pepparkakskrydda75 g smör6 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk bikarbonat1 litet äggIngredienser glasyr:2 dl florsocker1-2 msk vatten INSTRUKTIONER: Sätt ugnen på 175º C. Klä två stora plåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan.Värm honung, florsocker och pepparkakskryddan i en kastrull på spisen tills florsockret har smält.Blanda i smöret.Låt den svalna.Blanda vetemjöl med bikarbonat i en stor skål.Tillsätt ägget och honung mixturen och blanda till en jämn deg.Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda. Om degen är för kladdig kan du addera lite mer vetemjöl och ev ställa i kylen för ca 30 minuter.Kavla degen på mjölat bakbord, ca 1/2 cm tjock, och stansa ut kakor med en utstickare.Lägg kakorna på plåt och kyl dem ca 15 minuter. Då kommer kakorna behålla sin form under gräddningen.Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen för ca 8- 10 minuter eller tills kakorna börjar bli lite gyllenbruna på kanterna.Låt svalna 2-3 minuter på plåt innan du för över dem till galler. Blanda ingredienserna till glasyren. När kakorna har kallnat helt doppa i glasyr och låt dem stelna innan du lägger i en låda med lock. SKRIV UT Kakorna smakar bäst efter ett par dagar. Perfekta kakor att göra några dagar i förväg. FOTO: SIMONA MUNTEANLämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram Relaterade inlägg ENKLA PEPPARKAKSTRYFFLAR Saftig saffranskaka Chokladsockerkaka med glasyr och kokos - Kärleksmumskaka