SAFFRANSMOUSSE I GLAS MED KROSSAD KEX OCH GRANATÄPPLE

saffransmousse

Len saffransmousse gjort på saffranskarameller. Superenkelt, superlätt och supergott. Kan göras faktiskt flera dagar i förväg. Förvara kallt och vispa moussen luftig innan servering. Gillar du inte saffran kan du göra mousse på andra karameller och servera med krossade pepparkakor för en julig efterrätt. 

saffransmousse
saffransmousse 1

SAFFRANSMOUSSE MED KROSSAD KEX OCH GRANATÄPPLE

saffransmousse
INGREDIENSER:

En sats ger 4 portioner
Tid: effektiv tid ca 15 minuter + minst 4-5 timmar i kylen
Svårighetsgrad: superlätt
Betyg: SSSS+++

Ingredienser mousse:

Till servering:

  • 8 Digestive kex i smulor
  • kärnor från 1 granatäpple
  • färsk mynta eller citronmellis
INSTRUKTIONER:
  1. I en kastrull på spisen, värm vispgrädden tills den nästan börjar koka. 
  2. Lägg i kolorna och rör tills dem har smält.
  3. Ställ kallt för minst 4 timmar, helst över natten.
  4. Vispa moussen luftig och krämig.
  5. Fördela i portionsformar varvad med kex och granatäppelkärnor.
  6. Garnera med färsk mynta eller citronmeliss.

 
saffransmousse
julens saffransmousse
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

4 comments / Add your comment below

    1. Hej, jag köpte dem från Grenna polkagriskokeriet. Annars tycker jag vanliga kolor och smaksätt med saffran mortlar och blandad med 1 msk socker och 1 tsk citronsaft eller alkohol.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.