SUPERENKLA NO-BAKE VIT CHOKLADCHEESECAKE BAKELSER

no-bake vitchoklad cheesecake bakelser

Ibland ser man allting i rosa så att säga. I det här fallet blev det bokstavligen. Har så länge klurat på en krämig cheesecake men som inte krävde så mycket förberedelser. Det blev dessa små söta skapelse, no-bake vit chokladcheesecake bakelser. Till botten använde jag Marie kex. En lyxefterrätt på 20 minuter som du kan göra i god tid och dekorera senast någon timme eller halvtimme innan serveringen. 

no-bake vitchoklad cheesecake bakelser
no-bake vitchoklad cheesecake bakelser
no-bake vitchoklad cheesecake bakelser
no-bake vitchoklad cheesecake bakelser

NO-BAKE VIT CHOKLADCHEESECAKE BAKELSER

no-bake vitchoklad cheesecake bakelser
INGREDIENSER:

En sats ger 4 portioner
Tid: 20 minuter + 1 timme i frusen
Svårighetsgrad: lätt

Cheesecake:

  • 4 st Mariekex
  • 200 g Philadelphia ost naturell
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 185 g vit choklad hackad

Choklad ganache:

  • 150 g rosa choklad Candy Melts med jordgubbssmak*
  • 2/3 dl vispgrädde
  • 2 msk rumstempererat smör
INSTRUKTIONER:
  1. Smält chokladen i mikro, lite i taget. Rör om emellanåt. Låt den svalna helt.
  2. Vispa ost och grädde på höghastighet tills du får en tjock kräm.
  3. Vänd den smälta chokladen i krämen.
  4. Fördela cheesecaken i fyra siliconeformar och lägg över varje form en Mariekex.
  5. Ställ formen i frysen för minst 1 timme.
  6. Värm grädden till ganachen nästan tills den börjar koka.
  7. Häll grädden över chokladen och låt stå 30 sekunder sen rör snabbt så all choklad smälter.
  8. Tillsätt smöret under omrörning.
  9. Ta fram cheesecake bakelserna från frysen och ut ur formen.
  10. Vänd dem på ett serveringsfat så kexen hamnar i botten.
  11. Ringla över choklad och dekorera med citronmeliss och bär.

* Hittar du inte rosa choklad kan du använda vit choklad och färgat med Dr Oetkers rosa färg. Du kan färga med rödbetspulver, blåbärspulver eller varför inte matcha grönt te? 
Efter du har dekorerat ska inte bakelserna frysas in utan endast förvaras kallt till servering. Cheesecaken är så krämig och god och skulle passa perfekt med några jordgubbar eller bär till. Har du ingen siliconeform till bakelser gör en stor cheesecake i en form med löstagbara kanter. Dubbla gärna receptet och istället för färdiga kex gör en botten på 200 g finkrossade kex och 150 g smält smör som du trycker i botten på formen.
no-bake vitchoklad cheesecake bakelser
no-bake vitchoklad cheesecake bakelser
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.