ENKEL MOUSSETÅRTA MED JORDNÖTSSMÖR

enkel moussetårta med jordnötssmör

Moussetårta med jordnötssmör och chokladganache. Inser nu att jag kommer att trötta ut er alla med mina nya recept med jordnötssmör. Även om det är olika bakverk vi pratar om. Ja, jag vet mer än vad du vet. Har nämligen flera nya recept på gång, jordnötskakor med choklad, jordnötskakor med kola för att inte prata så mycket mer om denna underbara moussetårta med jordnötssmör. Är det något som jag kan äta direkt ur burken så är det jordnötssmör. Någon annan som känner igen sig? 

Barnen säger jämt att jag är en konstig prick men så konstig kan jag väl inte vara? Kom igen, någon annan som gör så och tänker rädda mig? Lämna gärna en kommentar så kommer det kännas bättre efteråt. 

enkel moussetårta med jordnötssmör
enkel moussetårta med jordnötssmör
enkel moussetårta med jordnötssmör

ENKEL MOUSSETÅRTA MED JORDNÖTSSMÖR

enkel moussetårta med jordnötssmör
INGREDIENSER:

En sats ca 8 generösa portioner
Tid: 30 minuter + tid i frysen
Svårighetsgrad: superlätt
Betyg: SSSSS++

Ingredienser  mousse:

  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 300 g färskost naturell
  • 2 dl jordnötssmör 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl florsocker
  • ca 8-10 kex till botten
  • hackade jordnötter till dekorering

Ingredienser chokladganache:

  • 1 1/2 dl choklad hackad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
INSTRUKTIONER:
  1. Klä en bakform med plastfolie och ställ åt sidan.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylskåp.
  3. I en annan skål vispa färskost och jordnötssmör samt vaniljsocker. Vispa ett par minuter.
  4. Tillsätt florsocker och vispa en minut till.
  5. Vänd grädden i moussen.
  6. Häll moussen i formen och tryck lätt med en sked så moussen fyller hela formen. Släpp eventuellt formen lätt i bordet ett par gånger.
  7. Doppa kexen snabbt i lite varm mjölk eller sirap gjord på vatten och strösocker.
  8. Täck hela formen med kex. Eventuellt kommer du behöva trimma några kex så hela formen täcks. Hade tur med kexen som passade perfekt i min form.
  9. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst någon timme.
  10. I en kastrull på spisen värm grädden nästan till kokpunkten.
  11. Ta bort från spisen och häll chokladen över. 
  12. Låt stå någon minut innan du vispar ganachen slätt. Tillsätt smöret och vispa slätt.
  13. Ta fram formen och vänd den på ett serveringsfat. Ta bort plastfolien.
  14. Låt ganachen komma till rumstemperatur innan du häller den över moussen.
  15. Toppa med hackade jordnötter.

I vilket fall är denna moussetårta så jättekrämig och god och superenkelt att göra.
Använd kex som botten, se steg-för-steg längre ner under receptet.
enkel moussetårta med jordnötssmör
enkel moussetårta med jordnötssmör
enkel moussetårta med jordnötssmör
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.