RECEPT PÅ SAFTIGA BROWNIES MED MOCKAKRÄM

saftiga brownies med mockakräm

Jag kanske står en bit utanför…inte alltid men ofta. Jag går hellre min egen väg istället för att följa mönster eller strömmen. För om jag inte får göra saker på mitt eget  sätt då är det inte JAG. Och då får det vara. Följ alltid ditt hjärta! Lyssna på vad du vill och vad som gör dig glad och gör det.
När jag bakade saftiga brownies med mockakräm för någon vecka sen fick jag en fråga som fick mig stanna upp och tänka till. Varför gör jag det jag gör?

”Varför bakar du alltid med det där lilla extra?” Men hur menar du då med det där lilla extra?
”Ju men baka som vanligt folk. Bara brownies.  Utan kräm på” Men gillar du inte krämen då?
”Så klart jag gör, mycket godare men undrar vad som driver dig?”
Ok då förstod jag vad sonen var ute efter. Han ville veta vad som drev mig till att lägga mer tid än det egentligen behövdes för att baka just brownies. Han menade att dem var goda som dem var och inte hade jag behövt lägga ännu mer tid på att piffa upp dem. En inte så enkel fråga att svara på men så enkelt svar. Passion. Passion till att skapa något som gör människorna i min omgivning glada. Det där lilla extra som egentligen inte hade behövs, så lite tid det tog mig att göra. Kan man med en enkel gest visa andra uppskattning? Ja det tycker jag. Det är mitt sätt att visa hur mycket jag uppskattar alla som finns i mitt liv, som berör mig. 
Djupa tankar och frågor, lika djupa som färgen på dessa saftiga brownies med mockakräm. 

saftiga brownies med mockakräm 1
saftiga brownies med mockakräm 2

SAFTIGA BROWNIES MED MOCKAKRÄM

saftiga brownies med mockakräm 4
INGREDIENSER:

En sats ger 16 bitar
Tid: ca 45 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++

Ingredienser brownies:
 • 1 1/4 dl osötat kakaopulver ( har använt svart kakao men det fungerar utmärkt med vanlig)
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • tsk bakpulver
 • 1/4 tesked salt
 • 2 1/2 dl strösocker
 • 75 g smör smält
 • ägg
 • 1/2 dl brygd kaffe
 • 1/2 dl vispgrädde
Ingredienser glasyr:
 • 100 g smör  rumstempererat
 • 3 1/2 dl florsocker
 • 2 msk kall expresso
 • msk osötad kakaopulver
INSTRUKTIONER:
 1. Förvärm ugnen till 175° C.
 2. Klä en  bakform ca 20 X 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
 3. Blanda ihop torra ingredienser – kakao, mjöl, bakpulver och salt.  Ställ åt sidan.
 4. Vispa socker och smält smör. Det blir en ganska så grumlig smet.
 5. Tillsätt ett ägg i taget och smeten börjar bli krämig under vispningen.
 6. Häll i kaffe blandad med grädde samt de torra ingredienserna. Vispa långsamt så inte hela köket blir full med mjöl och kakao. Du vill ha brownies på en talrik inte på väggarna..
 7. Häll smeten i den beredda formen och sprida jämnt.
 8. Baka  i ca 15- 20 minuter. Kakan ska ha satt sig men ändå vara lite mjuk i mitten
 9. Låt kakan svalna i formen före frosting. 
 10. Vispa smör och florsocker, ca 3-4 minuter, tills det blir ljust och fluffigt.
 11. Tillsätt espresso och kakaopulver. Vispa i ytterligare 1 minut.
 12. Bre krämen över kakan eller spritsa i ett fint mönster. Skär i skivor.
 13. Förvara kakorna svalt.
 

Receptet är enkelt och som lovat får du super saftiga brownies med mockakräm på noll tid.  Enkel vardagslyx i en liten chokladig ruta. Något för alla kaffe och chokladälskare där ute. Det vill jag lova.
saftiga brownies med mockakräm5
saftiga brownies med mockakräm
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.