SEGA CHOKLADSNITTAR

sega chokladsnittar

Har du en ond axel samt musarm ( enligt läkarens diagnos  i förra veckan) men äger en matberedare, då kan ingen stoppa dig från att baka dessa snabba, enkla godingar som smälter i munnen. Och som kan  stilla den värsta sött/choklad suget på mindre än en halv timme. Jag vet, jag är skadad och då menar jag på alla möjliga sätt. Men  till mitt försvar kan jag säga att dessa sega chokladsnittar smakar nästan som kladdkaka.

Ni behöver verkligen inte höja på ögonbrynen eller vimla med ögonen som C gjorde i helgen som har varit, när han kom ut i köket och såg mig i fart med att väga och mäta ingredienserna. Förklarade för honom att läkaren hade sagt till mig att undvika statiska rörelser under en längre tid men jag skulle använda armen i alla fall. Han propsade på att jag skulle undvika att använda högra armen helt och hålet och försöka klara mig med bara vänster. Hade jag förresten nämnt det tidigare? Att det är högra armen det handlar om? Just det. Lovade honom att åtminstone inte anstränga den för mycket men längre än så tänkte jag inte sträcka mig. Har jag förresten sagt att dessa smakar som en seg kladdkaka?

SEGA CHOKLADSNITTAR

INGREDIENSER:

En sats blir ca 30 st
Tid: under 30 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS

Ingredienser deg:

 • 200 g smör
 • 2,5 dl strösocker
 • 1,5 msk ljus sirap
 • 3 msk kakao
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 4 1/2 dl vetemjöl
INSTRUKTIONER:
 1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

 3. Tärna i smöret och nyp ihop degen lite.

 4. Häll i sirapen och knåda vidare till degen är klar.

 5. Rulla till 3 längder och lägg dem på plåt.

 6. Platta till rullarna med handen eller dra en liten kavel över.

 7. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter .

 8. Skär i sneda bitar efter ca en minut.

Kakorna bli så där lagom sega och smakar verkligen som kladdkaka fast inte så kladdig. Förvara kakorna i en burk med lock så håller dem länge. Om du kan hålla fingrarna i styr.
Går alldeles utmärkt att frysa in.
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

5 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.