2:a ADVENT TÄVLING OCH MJUK PEPPARKAKA

mjuk pepparkaka
Tävlingen är i samarbete med Hippie de Luxe

Vi komma, vi komma från pepparkakerland, tillsammans på vägen…

Hur söta är inte dessa pepparkaksgubbar och gummor i en av Nordic Wares kanske gulligaste form? Jag är så barnsligt förtjust i den formen.
Så visst skulle det vara kul att vinna en? Här har jag bakat en mjuk pepparkaka med mjölk choklad men du kan använda ditt favorit recept på sockerkaka. Jag dekorerade kakorna med vit kristyr för jag vet jag behöver öva på det. Det märks ju…hur svårt ska det vara liksom? Tydligen väldigt svårt om man tittar på min dekorering.
Men för att återgå till tävlingen kolla bara in den sötaste formen från Nordic Ware som en lycklig vinnare kommer att kamma hem på kvällen den 2:a Advent. Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att gilla och kommentera detta inlägg genom att svara på frågan:
“Har du bakat tidigare i form från Nordic Ware?”
Du vet att du ökar dina chanser att vinna genom att tävla även på Facebook och Instagram? Det ger extra poäng. Lycka till!
pepparkaka mjuk och saftig
sockerkaka med choklad

MJUK PEPPARKAKA MED CHOKLAD

En sats ger 6 rejäla portioner
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: barnsligt lätt
Betyg: SSSSS
 
Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g smält choklad
  • 1 dl olja
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en rund pepparkaksform som rymmer cirka 1,5 liter eller använd denna gulliga formen.
  3. Vispa ägg, strösocker och vanilj fluffigt.
  4. Blanda filmjölken med olja.
  5. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  6. Vispa vätskan i äggsmeten och vänd de torra ingredienserna.
  7. Vispa i sist den smälta chokladen.
  8. Häll smeten i formen/formarna och sätt in den mitt avugn för ca 30-35 minuter, eller ca 15 minuter för mindre formar.
  9. Känn med en sticka om kakorna är färdiga. Låt kakorna svalna något i formen innan du vänder dem på galler och låter dem kallna helt.

Strax före servering, sikta ev florsocker över, om du inte dekorerar med kristyr. Du kan använda vilket recept på sockerkaka du gillar. Eller varför inte baka en mjuk saffranskaka?
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.