1:a ADVENT TÄVLING OCH PEPPARKAKSHUS

Tävlingen är i samarbete med Dr. Oetker

H

ej alla fina där ute! Knappt en vecka till 1:a Advent. Tiden flyger iväg verkligen. Kommer ihåg när vi satt på jobbet i våras och planerade för påsk och någon sa bara på skoj ”Ja och snart är det Midsommar och sen Jul igen”. Känns så. Men nu ska vi prata 1:a Advent och den fina tävlingen jag kör i samarbete med Dr. Oetker. Har precis upptäckt Dr. Oetkers Baking glue nyhet i bakhylan i min mataffär och längtade så att testa.

baka pepparkakshus
”Det har aldrig varit så enkelt att limma ihop ditt pepparkakshus. Med Dr. Oetkers ätbara pepparkakshuslim monterar du enkelt och smidigt ditt pepparkakshus. Foga rikligt, sätt ihop de delar som ska fogas, och limmet torkar snabbt, och blir stabilt. Brända fingertoppar är nu ett minne blott!. Baking Glue kan även användas för att limma fast annan dekoration.
För bästa resultat: Foga rikligt, och ditt pepparkakshus kommer stå ända fram till påsk.”
Nu har jag testat och vet att det stämmer. Nej inte att pepparkakshuset kommer stå till påsk men att det går fort att limma de olika delarna, väggar och tak. Och den är ätbart förstås. Jag kan erkänna att jag inte är expert på att baka pepparkakshus, har gjort det två gånger tidigare och med köpta husdelar. Nu gav jag mig tusen på att göra allt från grunden.
Tips: om limmet är hårt att trycka ur tuben, lägg tuben i varmt vatten ett par minuter.
Svara i kommentarsfältet på nedan fråga så är du med och tävlar om nedan fina kit med allt du behöver till att sätta ihop huset och pynta. Enkelt eller hur?
”Vilka två ekologiska nyheter är det som Dr. Oetker precis lanserat?”
Vill ni få fler chanser att vinna? Tävla även på Facebook och Instagram. Tävlar man på minst två kanaler får man en extra ”lott” så det lönar sig att göra det.
Tävlingen avslutas just den 1:a Advent kl 18:00 och jag kommer att dra en vinnare direkt efter. Vinnarens namn kommer att publiceras i kommentarsfältet under respektive inlägg. Lycka till alla och glöm inte sprida ordet så flera av dina kompisar är med. Vem vet, det kanske är just någon av er som vinner och ni väljer att baka och pynta pepparkakshuset tillsammans.
Obs! Pepparkakshusdelarna ingår inte i vinsten.
Pssssst! Kommer köra 3 tävlingar till, en för varje advent så håll utkik här på bloggen, eller varför inte börja följa @cookiesandsweetsbysimona på Instagram eller Cookies and Sweets på Facebook så missar du inga inlägg.
Se flera bilder och detaljer på mitt lilla söta pepparkakshuset. Var så jätte kul att baka.
pepparkakshus advent
pepparkakshus jul

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.