back-button

Simona Muntean

Picture of the author

JULIG PEPPARKAKS­RULLTÅRTA MED FÄRSKOSTKRÄM OCH LINGON

  • 14 bitar

Ställ fram det här på vilken tillställning som helst och du kommer ha nöjda gäster. Jag lovar!

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 250°

2.

Blanda alla ingredienser till pepparkakskryddan i en liten burk, det du inte använder spara i en burk med lock.

3.

Sikta alla torra ingredienser till rulltårtan i en bunke.

4.

Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott.

5.

Tillsätt sedan gräddfilen och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min.

6.

Ta ut kakan, sockra den på ytan och vänd den på ett bakplåtspapper. Pensla pappret med kallt vatten så går det lättare att själpa upp pappret och låt kakan svalna.

7.

Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting.

8.

Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten.

9.

Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar.

Ingredienser

Rulltårta

2 dl vetemjöl

0.5 tsk bikarbonat

1 msk pepparkakskrydda

4 ägg

1.5 dl strösocker

2-3 msk gräddfil

Pepparkakskrydda

2 msk malen kanel

2 msk malen ingefära

1 msk malen kardemumma

1 msk malen kryddnejlika

Färskostkräm

100 g rumstempererat smör

250- 300 g Philadelphia färskost naturell

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

2 msk vispgrädde

0.5 dl lingonsylt