i vet redan att jag helst inte vill välja, hatar faktiskt att behöva välja och undviker så långt det går. Det gäller samma sak när jag bakar. När dottern ville ha en sockerkaka och sonen sa ”helst cheesecake” då visste jag exakt vad det skulle bli. En cheesecake fylld sockerkaka. Så inga konstigheter alls. Vad gör man annars? Vill inte favorisera det ena barnet framför det andra…


CHEESECAKE FYLLD SOCKERKAKA
En sats ger en kaka, ca 16 bitar
Tid: ca 1,5 timme
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+
- 4 dl vetemjöl ( har använt Ramlösa Kvarns Pâtisserie)
- 2 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
- 2 1/2 dl yoghurt naturell
- 2/3 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
- 150 g färskost typ Philadelphia
- 1/2 – 1 dl florsocker (själv tog 1/2 dl för att balansera det söta i kakan med det syra i fyllningen)
- 1 ägg
- Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan.
- Vispa ost med socker till fyllningen och tillsätt ägget. Ställ åt sidan.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
- I en annan skål vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker.
- Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
- Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.
- Häll hälften av smeten i formen.
- Klicka cheesecake fyllningen med en matsked över smeten.
- Häll över resten av smeten.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr. Tänk att gräddningstiden endast är en indikation eftersom alla ugnar är olika.



Hej! Jag undrar om man kan använda detta recept i en Nordic Ware form, tack på förhand/ Birgit
Hej Birgit,
Det ska gå att använda tänk bara på att fyllningen ska hamna i mitten så du har sockerkaka mot formen annars kan det vara svårt att få ut den.