HEMMAGJORD NÖTMASSA ATT FYLLA FAVORIT BULLARNA MED

mandelmassa bullar
Det finns inga motargument till varför man inte skulle göra egen fyllning till bullarna. Klassisk mandel-, jordnöts- eller valnötsmassa. Alla gillar inte bullar med mandelmassa men säkert med andra nötter. Med detta recept finns en smak för var och en.
För någon vecka sedan var jag på Bageri och Konditorimässan i Kista och hamnade så klart vid Sébastien Boudet monter där han stod och pratade bullar och fyllning samtidigt som han bakade för fulla muggar. Jag måste erkänna att jag lärde mig massor på den korta tiden jag var där. Stod som fastklistrad och lyssnade till varenda ord han sa och följde uppmärksamt varenda gest och rörelse. Vilken energi och passion han har…
Så fort jag kom hem från mässan startade jag mitt lilla projekt. Nu skulle det bli andra bullar eller annan fyllning rättare sagt.
Använd dina favorit nötter till massan och bullrecept hittar du flera olika här i bloggen, både med fördeg, snabbt bakade och långtidsjästa bullar.
nötmassa att fylla bullar med

NÖTMASSA

Tid: 15 minuter
Svårighetsgrad: superlätt
Betyg: SSSSS++++
Ingredienser:
 • 250 g nötter som blötläggs i 24 timmar
 • 1/4 citron blötlagd i en vecka (byt ut vattnet varje dag)
 • rörsocker samma mängd som nötterna
 • smör samma mängd som nötterna
 • ev 1 tsk vanilj
 • 1/2 tsk salt om inte smöret är saltat
INSTRUKTIONER:
 1. I assistent, mixa nötter och socker till en fin massa.
 2. Tillsätt citronen och mixa väl.
 3. Tillsätt smör, vanilj och ev salt och mixa krämigt.
 4. Klart att använda som fyllning till bröd och bullar.
 5. Häll i glasburkar och förvara i kylskåp tills du ska använda den annars.

Gör du massan på hasselnötter och sen mixar i choklad på slutet får du godaste chokladkrämen, typ Nutella fast utan tillsatser eller palmolja. Gillar du inte citron kan byta ut mot annan citrusfrukt. Viktigt att blötlägga citrusfrukterna i kallt vatten i en vecka för att få bort den beska smaken. Citronen mixas med skal, aromen sitter där ju.
Här har jag fyllt en längd med valnötsmassa och den blev så saftig och god, den smälte i munnen. Till mina kollegor gjorde jag snurror. Snacka om att öka i popularitet
mandelmassa, valnötsmassa

2 comments / Add your comment below

 1. Hej låter gott! Med ”mängd” socker och smör menar du vikt i gram eller volym?
  Jag ska absolut pröva detta ?

  1. Hej Emelie,

   Det ska vara samma mängd som nötterna, samma proportioner. Använder du 200 g nötter då är det 200 g strösocker och 200 g smör. I detta fall är det gram. Supergod blir den. Kan göras med favorit nötter eller frön. Solrosfrön, pumpafrön t ex.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.