# 10 saker som kan gå fel med en tårta

…och konsten att göra alla fel.
V

issa dagar går allting fel och då menar jag verkligen a l l t i n g.
Typiskt att det händer då när man minst behöver det också. Detta kommer inte bli något positivt inlägg. Min första tanke var att strunta i att skriva något, vara tyst och låtsats som ingenting men jag måste få skriva av mig lite och det är därför man har bloggen till.
Att prata om både framgångar och misslyckande, att berätta om positiva och negativa saker.

Men nu tillbaka till tårtan för det är en tårta det handlar om. En tårta jag skulle bjuda mina arbetskollegor på när jag fyllde år. Det var i början av min ”karriär” som bakbloggare, nystartat blogg och med en prestationsångest på toppen. Men vad gick fel som inte fick göra det?
1. Räknade fel på mängden kaffe i tårtbottnarna men upptäckte så sent som när bottnarna låg i ugnen på gräddning.
2. Körsbärskrämen skar sig så det var bara slänga den och göra ny.
3. Fick den lysande iden att även ha chokladmousse som ena fyllningen. Denna blev för rinnig så jag fick lyfta botten jag hade lagt på moussen och skrapa bort allt och slänga den.
4. Körsbärskrämen räckte inte till förstås för att spackla tårtan med och fick göra en sats till
5. La ränder med rosa gelefärg i en spritspåse som jag fyllde med kräm för att spritsa på tårtan men det blev bara en enda geggamoja, inte alls så fint mönster som andra får.
6. Fick smeta runt den misslyckade spritsningen till en röd-rosa kaosartat mönster.
7. Den lysande iden jag fick att göra rustik mönster med baksidan av en sked resulterade i ännu mer smetande samtidigt som krämen fastnade på skeden jag använde.
8. Igår kväll kändes ändå som om jag hade räddad tårtan med den fina pionen på toppen. Men usch vad fel jag hade. På morgonen hade pionen glidit på sidan och det ena bladet hade gått av.
9. Väl på tunnelbanan kunde ingenting gå fel längre trodde jag men ack så fel man kan ha…Två små tjejer knuffade till min papperskasse med tårtan och tilltufsade till den ännu mer. Som om det inte hade fått utstå tillräckligt mycket ändå. För första gången i mitt liv snäste jag av två små tjejer på 10 år. De kommer säkert undra vad den ”galna kärringen” på tuben gnällde egentligen om…Ju kärringen gnällde om ett till blomblad som hade gått av.
10. Yes yes yes, tårtan lades i kylen och efter en snabb blick och besiktning av skadorna bedömde jag situationen som ”under kontroll, det här kan ändå gå hem, funka hela vägen. Om alla kollar tårtan från den vinkel eller den andra…så märker de ingenting”. Men när vi skulle äta tårtan hade fanskapet börjat smälta, alltså blombladen som gick av under drabbningen på tuben hade börjat smälta.
Nu tänker jag inte nämna något om smaken, något om den starkkaffe smaken blandad med en färskostkräm som inte smakade annat än … just det k a f f e (för h*lvete). Den smulade och kändes inte ens ok men alla hade nog med hyfs att inte visa det. Alla pratade om blomman, hur fin den var och undrade hur i fridens namn jag hade lyckats åstadkomma en sån…
Kanske glömmer alla tårtan och kommer ihåg bara pionen, den vackraste blomman jag vet i sugarpaste världen, kanske räddade den mig men vad 17 gör det om 100 år?
För den modige som vill provbaka tårtan:
Chokladbottnar recept finns här.
Very cherry frosting/kräm recept finns här .
Hur du gör en pion hittar du steg-för-steg här.
Det var min födelsedag den dagen, 11 Mars 2014, och detta fick inte förstöra dagen, nu har jag svurit öven denna f*rbaskade tårta för sista gången. Vi skylle fira med en liten tårta på kvällen så jag fick samla mod, ta mig i kraget och göra om det och göra rätt
#bloggarnabjussar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.