GODASTE HEMMAGJORDA VANILJKRÄMEN – CRÈME PÂTISSIÈRE

Inlägget är ett samarbete med KitchenTime

Crème Pâtissière. Len vaniljkräm med äkta vaniljstång, fantastisk fyllning till desserter med vanilj. Massor av smak i en puddingaktig vaniljdröm. Fyll bullar, Èclairs, en tarte eller en tårta med. Jag fyllde mina Ensaimadas med krämen. Dem blev så himla goda så jag lovade mig själv ”Aldrig mer köpt vaniljkräm”. Äggvitorna kan du spara för att baka en Angel Food Cake, Maränger eller Macarones. Det är bara att klicka på respektive namnen för att komma till receptet.

Hade precis hämtat mina nya kastruller från KitchenTime som jag längtade efter att prova.
 

HEMMAGJORD VANILJKRÄM – CRÈME PÂTISSIÈRE

Receptet räcker till att fylla en tårta i två lager eller två pajskal på ca 18-20 cm.
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: ganska lätt
Betyg: SSSSS+++
 
Ingredienser:
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 5 äggulor
  • 7 msk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk maizena
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpasta (har använt Dr Oetker vaniljpasta)
Instruktioner:
  1. Blanda äggulor med strösocker i en skål.
  2. Rör i mjöl och maizena och ställ åt sidan.
  3. I en kastrull på spisen värm mjölk och grädde till nästa kokpunkten. Tillsätt vaniljstång eller pasta.
  4. Vispa mjölkblandningen i äggsmeten under omrörning. Vispa snabbt medan du häller den varma mjölken i en tunt stråle. Tanken är att äggen inte ska börja koka från den heta mjölken.
  5. Häll krämen i kastrullen och ställ på spisen.
  6. Koka upp under kontinuerligt kraftig omrörning så inte krämen bränns fast på kastrullens botten.
  7. Koka krämen ca 1/2 minut till efter den har tjocknat ordentligt och börjar småkoka. Vispa kraftigt så krämer är len och klumpfri.
  8. Om du har använt vaniljstång ta ut den och skrapa fröna i krämen samt släng skalet.
  9. Häll krämen i en plastlåda och sätt på locket omedelbart för att förhindra att det blidas skinn på ytan.
  10. Lämna lådan att kallna i rumstemperatur.

Du kan använda krämen direkt när den har kallnat eller förvara i kylskåpet i flera dagar. Glöm inte att röra i krämen innan du ska använda den.
Ytterst viktigt att du rör kraftigt i krämen under hela tiden du kokar den på spisen annars finns det risk att den fastnar och bränns i botten på kastrullen. Inget mer treist än en bränd vaniljkräm.
Jag är supernöjd med min nya kastrull från den brittiska kvalitetsmärket Kitchen Craft från KitchenTime , ingen kräm som fastna i botten här.
Jag fick möjligheten att testa och jag är mer än nöjd, jag är kär. KitchenTime laserar nu i e-handel ca 3 000 produkter ur Kitchen Crafts sortiment. Det gör KitchenTime till den största leverantörern på svensk marknad. Jag lovar er det finns massor av produkter för både bak- och matlagning samt köksinredning.
 

4 comments / Add your comment below

  1. Hej! Sugen på att testa göra denna goda kräm. Älskar vaniljkräm!
    Fungerar den också i t.ex. Wienerbröd där krämen ska gräddas med bakverken?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.