MOROTSKAKANS DAG

morotskaka
Morotskakans Dag imorgon. Hipp hipp…för älskade roten. Jag älskar verkligen morotskaka. De blir så saftig och smaksatt med kanel och toppad med färskost blir…urgott!
Hade någon sagt till mig när jag var barn att morötter kan man baka kaka på och att jag kommer att älska det som vuxen hade jag säkert tänkt att X var verkligen ute och cyklade.
Camilla som driver bloggen My Kitchen Stories har sammanställt några smarriga recept med morötter i. Mycket gott där. Jag tycker du ska kika in hos henne för inspo.
Själv brukar jag köra på samma vinnande recept, lika saftig och god kaka varje gång. Sen ändrar jag förstås utseende och smak på frosting utifrån humör och tillfälle.
Tårtan på bilden ovan är gjord på samma recept som dem nedan. Den gjorde jag förra året till påsk när jag hälsade på mina föräldrar. Två satser morotskaka och en sats frosting blev det fördelat på fyra bottnar.
Denna tog jag med till ett par kompisars trädgårdsfest med ca 25 gäster. den lilla tårta fick barnen mumsa på eftersom de ville stanna hemma.
Morotstårta

LYXIG MOROTSKAKA
Underbar morotskaka som jag bjöd mina arbetskollegor på. Extra lyxig med den fluffiga frostingen p smaksatt med inget annat än bubble gum essens. Jag vet…jag är ”wild and crazzy” ibland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.