
ag kommer ihåg när vi hade flyttat in i nya lägenheten och dottern skulle gå första dagen i skolan. Första dagen i en ny skola och en ny klass, årskurs 1. En liten spinkig ljushårig tjej som skulle komma till en stor klass på 25 elever. Oh var pirrigt, spännande men också väldigt skrämmande.


En sats ger en rund tårta på 3 bottnar, 18 cm, ca 12 bittar
Tid: ca 1, 25 timmar
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+++
Ingredienser bottnar:
- 2 cup eller 4,5 dl strösocker
- 1 3/4 cup eller 4 dl mjöl
- 3/4 cup eller 1,7 dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 1/2 cup eller 1,1 dl olja, neutral smak
- 1 cup eller 1,7 dl mjölk
- 2 tsk vanilj
- 1 cup eller 1,7 dl kokt vatten
Ingredienser cheesecake fyllning:
- 600 g Philadelphia färskost
- 60 g marsán pulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispad gräddegrädde
- 60 g strösocker
- Sätt ugnen på 175 grader och olja samt mjöla dina formar. Jag använder engångsformar som vanligt. Sätter bakplåtspapper i botten på formarna också. Alla gånger, utan undantag. Då får jag inga problem när jag ska ta ut bottnarna och dem är hela och raka.
- Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
- Häll över äggen, mjölken, oljan och vaniljsocker. Vispa smeten i ca 2 minuter.
- Häll i sist kokt vatten och vispa till en jämn och nu mycket flyttande smet.
- Dela smeten i formarna och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 30-35 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut bottnarna.
- Låt dem kallna ca 15 minuter i formarna och sen på galler under en handduk.
- Vispa färskost och socker samt marsán pulver.
- Vispa grädden hård och vänd försiktigt i färskostkrämen.
- Sätt ihop bottnarna med kräm emellan.
- Täck hela tårtan med resten av krämen och dekorera efter tycke.
- Har lagt frysta bär och kexsmulor på toppen samt dekorerat med tortade blåbär och färsk myntablad.




Precis vad jag letade efter till en födelsedag som kommer inom kort.
Tack för receptet!
Den är så god 🙂