Kanelfylld bananbröd

V

em har inte råkat ut för övermogna bananer som ingen äter där hemma och man inte riktigt vet vad man ska göra med? Man väntar jätte länge, flyttar bananerna från en plats till en annan och lovar sig själv att nästa gång göra en smothie med. Sen blir det inte av och så småningom när hela köket är full med små flugor då åker bananerna i soporna.

Detta bananbröd är så super saftigt och gott, går jätte fort att slänga ihop och det behövs inga ovanliga ingredienser som man inte har hemma. Nästan så att man önskar sig att bananerna blir övermogna fortare.
Värt att testa, du kommer inte ångra dig!

***For recipe in English scroll down!
In Swedish:

KANELFYLLD BANANBRÖD

En sats ger ett bröd i långpanna 25X10 cm
Tid: 1 timme 15 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS+
Ingredienser smet:
  • 3 övermogna bananer mosade
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl olja neutralsmak
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 1/2 dl mjöl
Ingredienser fyllning:
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175º. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper eller smöra och mjöla. Jag kör alltid på papper för att lättare kunna ta ut kakorna.
  2. Vispa banan, ägg, olja, socker och vanilj i en skål.
  3. Strö över bikarbonat och salt och sist mjölet. För att undvika övervispa blanda i mjölet med en träslev eller spatula.
  4. Häll hälften av smeten i formen.
  5. Strö över 3/4 delar av söcker blandat med kanel.
  6. Häll över andra hälften av smeten och avsluta med resterande socker och kanel.
  7. Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 40-50 minuter beroende på ugn och form. Gör tandpetartestet men tänk på att brödet är lite kladdig just i mitten där man har lagt i kanelfyllningen.
  8. Låt brödet svalna under en kökshandduk.
In English:
CINNAMON FILLED BANANABREAD
Yield: one loaf 9X5
Time: 1 hour and 15 minutes
Difficulty: easy
Rate: SSSSS++

For the bread:

  • 3 over-ripe bananas, smashed up
  • 3/4 dl oil
  • 1 3/4 dl sugar ((1 deciliter sugar = 90 gram sugar)
  • 1 egg, beaten
  • 1 tsp vanilla
  • 1 tsp baking soda
  • a pinch of salt
  • 3 1/2 dl flour ((1 deciliter flour = 60 gram flour)

For the swirl:

  • 3/4 dl sugar
  • 1 Tbsp cinnamon
  1. Preheat oven to 350. Butter and four a loaf pan or do the same I allways do, line bottom and sides of pan with parchment paper. If you use another size of a pan just keep a close eye on it in the oven, and adjust the time as needed, more or less than 30 minutes.
  2. Mix bananas, oil, sugar, egg, and vanilla together.
  3. Sprinkle baking soda and salt around on top of the banana mixture.
  4. Then gently stir in flour. Don´t over-mix!
  5. In a small ball, mix together the 3/4 dl sugar and 1 Tbsp cinnamon.
  6. Add 1/2 of the batter to the loaf pan and then sprinkle a little more than half of the cinnamon-sugar mixture all over the batter in the pan.
  7. Add the rest of the batter, and then sprinkle the leftover cinnamon-sugar on top.
  8. Bake for 30-40 minutes, but remember to be careful and keep a close eyeball on it! Let cool on a rack.

Thank you for stopping by. Enjoy!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.