RED VELVET KANELBULLAR

Kan man verkligen bjuda på kanelbullar på Alla Hjärtans Dag? Det undrar ni säkert. Ja det kan man. För det är inte vilka kanelbullar som helst. Vackra hjärtformade bullar med massor av fyllning och smör. Och färgen…
Alltså jag döööööör mamma, som min dotter brukade säga när hon var mindre, slängde med sitt vackra långa hår och vimlade med ögonen.
Dem blev så himla goda så jag får baka något annat till imorgon för dessa är nu nästan slut. Nästa gång gör jag dubbelsats.


RED VELVET KANELBULLAR FÖR ALLA ♥ DAG

En sats ger ca 15 st beroende på hur stora du gör dem
Tid: 3-4 timmar
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++++
Ingredienser deg:
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst för söta degar
  • 3/4 dl strösocker
  • 125 g smör
  • röd gele färg (har använt Dr Oetker gele, 1 1/2 tub á 15 g) tills du får önskad färg på degen
  • 1-2 msk kakao
  • 1/2 tsk kardemumma malen
  • 7 1/2 – 8 dl mjöl Manitoba Cream ( annars vetemjöl )
Ingredienser fyllning:
  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 dl brunt socker (brun farin strö)
  • 1 tsk malen kanel
Ingredienser frosting:
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl Philadelphia färskost naturell
  • vispgrädde att tuna ut frostingen
Instruktioner:
  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och sockret.
  2. Värm till 37º C och ta bort från spisen. Blanda i färgen.
  3. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen. Blanda tills jästen har lösts upp.
  4. Tillsätt kakao och nästan all mjöl, spara ca 1/2 dl.
  5. Knåda degen för hand eller i assistent tills den blir elastisk och släppet kanterna.
  6. Jäs övertäckt på en dragfri plats till den har dubblat sin storlek, 1- 1 1/2 timme.
  7. Blanda alla ingredienser till fyllningen till en jämn pasta.
  8. Sätt ugnen på 200º C.
  9. Ta upp degen på bakbordet och knåda tills du får ut all luft.
  10. Kavla degen till en rektangel platta och bre över fyllningen. Med en pizza skärare skär remsor med den korta sidan. Rulla varje remsa från båda hålen. Nyp rullen i mitten så den formas till ett hjärta. Lägg på bakplåtspapper på en plåt eller i en form. Upprepa med övriga remsorna. Lägg bullarna en bit ifrån varandra så dem får plats att jäsa.
  11. Jäs bullarna övertäckta i ca 30 minuter.
  12. Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter, mer eller mindre, beroende på ugn.
  13. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen under tiden.
  14. Ta ut bullarna från ugnen och ringla över frosting. Då kommer den att smälta på bullarna. Mmmm…
  15. Vill du inte ha frosting på, pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

Super saftiga bullar och så vackra att man inte vill äta upp dem. Eller brukar man säga att man vill äta upp dem?
Nästa gång kommer jag att använda rödbeta till att färga degen. Tror färgen kommer bli djupare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.