Nyttigt fröbröd

Fröbröd, LCHF
Ä

ven om jag inte äter allt jag bakar utan smakar och testar känns det som att man inte är så nyttig alla gånger. Går långa promenader dagligen bara för att balansera det söta i mitt liv.

Men ibland är det skönt att äta nyttigt med gott samvete utan att behöva springa och ta på löparskorna efteråt.



FRÖBRÖD

En sats ger en formbröd och ca 25 skivor beroende på hur tjocka du vill ha
Tid: 1 timme 20 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSS (förvånansvärt gott LCHF bröd)

Ingredienser:
100 g mandlar
100 g hasselnötter
100 g cashewnötter
100 g krossade linfrön
100 g skalade sesamfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
50 g chiafrön
1 tsk salt
80 g rapsolja
6 st ägg

Instruktioner:

  1. Mixa först alla torra ingredienser och blanda i olja och ägg. Blanda väl.
  2. Lägg smeten i en brödform beklätt med bakplåtspapper och grädda i 150 grader för 1 timme.
  3. Låt brödet kallna helt innan du delar i smala skivor.
  4. Går utmärkt att frysa.

Brödet är otroligt gott och nyttigt. Du kan välja andra frön eller nötter efter eget tycke men se till att du har samma mängd torra ingredienser bara.

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.