Guldiga chokladrutor med apelsinsmak

Älskar du mjolkchoklad med apelsin smak precis som jag gör? Då kan du göra dina favorit rutor alldeles själv på bara 5 minuter. Perfekt julgodis. Du behöver inte mer än 3 ingredienser. Choklad, apelsin koncentrat eller essens och kokosolja.

Gillar man inte apelsin kan den bytas ut mot andra smaker. Pick your favorit one!

Var bara tvungen att dekorera med Golden Dust. Så vackra rutor att titta på, nästan att man inte vill äta upp dem. Jag sa faktiskt ”nästan”.

***For recipe in English scroll down!
CHOKLADRUTOR MED APELSINSMAK
En sats ger ca 60 bitar
Tid: 5 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: super enkelt
Betyg: SSSSS+++
Ingredienser:
  • 480 g choklad av god kvalite (ljus eller mörkt)
  • 130 g kokos olja med neutral smak
  • 1-2 tsk apelsin essens eller 4-5 msk koncentrat (Jo juice)
    (byt ut apelsin essens mot annan smaksättning)
  • ev golden dust till dekor eller florsocker att rulla bitarna i.
Instruktioner:
  1. Smält kokosoljan i en kastrul på spisen.
  2. Tillsätt chokladen i mindre bitar och rör om tills du har fått en homogen smet.
  3. Smaksätt och rör om ordentligt.
  4. Häll chokladen på en plåt beklätt med bakplåtspapper ( mått ca 20 X 20 cm). Tänk på att mindre plåt ger tjockade bitar. Själv tycker jag att mina bitar blev lagom tjocka.
  5. Strö ev över golden dust eller annat till dekor.
  6. Ställ kallt för ett par timmar.
  7. Skär i bitar. Förvara i burk med lock. Bitarna kan rullas i florsocker eller kakao om du inte har dekorerat.
ORANGE CHOCOLATE MELTAWAY
Yield: 60 bites
Time: 5 minutes + a couple of hours in the refrigerator
Difficulty: super easy
Rate: SSSSS+++
Ingredients:
  • 480 g chocolate ( milk or dark) melted
  • 130 g coconut oil melted
  • 1-2 tsp orange extract or 3-4 dropps oil
Combine the melted chocolate with coconut oil and extract. pour into a parchment lined ca 8 X 8 inches ( ca 20 X 20 cm ) baking pan. Let set för at leasr 2-3 hours in the refrigerator and cut in pieces.
Thank you for stopping by. Enjoy!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.