Saffran tryfflar

Saffran. Vit choklad. Grädde. Kanske lite florsocker eller kakao att rulla bollarna i. Mer behövs inte för att göra enklaste julgodiset. Ups! Glömde faktiskt en sak. Det behövs 10 minuter av din tid.
Så himla goda efter den tunga julmiddan med skinka, köttbullar och alla goda korvar och salami. Eller varför inte till kaffe.
Jag vet att jag låter som ett TV reklam men det är faktiskt så enkelt som det låter. Tryfflarna håller sig svalt väldigt väldigt länge. Men se till bara att gömma dem för annars har dem en förmåga att försvinna ganska snabbt.Tur att det är så enkelt att göra dem.

*** For recipe in English scroll down!
SAFFRAN TRYFFLAR
En sats ger ca 25 tryfflar
Tid: 10 minuter
Svårighetsgrad: barnsligt enkelt
Betyg: SSSSS++++
Ingredienser:
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 påse á 1/2 g saffran
  • kokosflingor, florsocker eller kakao att rulla bollarna i
Instruktioner:
  1. Koka snabbt grädden och häll den över chokladen.
  2. Blanda i saffran och rör om tills allt choklad har smält.
  3. Ställ kallt eller i kylskåpet tills den har svalnat och blivit hård.
  4. Ta ut och skeda upp små klickar av tryffeln, rulla den till bollar och rulla dem därefter i kokosflingor eller annat du vill.
  5. Förvara i kylskåp.
Enklare än så här kan inte bli. Jag sa ju det!

Recipe in English:
♥ Saffron truffles ♥

About 25 truffles
Time: 10 minutes
Difficulty: easy
Rate: SSSSS++++

Ingredients:

  • 1/2 g saffron (1 strands)
  • 1 dl cream
  • 200 g chopped white chocolate
  • coconut, confectionary sugar or cacao for rolling

Pour the cream into a saucepan and bring to a quick boil. Immediately pour over the chopped white chocolate, add the saffron and stir until all the chocolate has melted. Let to cool in the fridge for an hour or two. Scoop up the truffles with a spoon and roll them into small balls. Roll the balls in shredded coconut or anything else you desire and store in the refrigerator.

Thank you for stopping by! Enjoy!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.