Gudomliga Twixkakor utan ugn

Twixkakor

 

T

wixkakor är verkligen en favorit här hemma och som jag glömmer baka. Kakorna bara smälter i munnen och är perfekta när sötsuget slår en. Klara på 10- 15 minut och stoppar dem i frysen för en stund kommer dem stelna snabbare.

Måste bara berätta en sak så ni förstår hur goda dessa hemagjorda Twix bars är.
Igår kväll kom jag på älsklingen när han smög ut ur köket med 2 bars i ena handen och en mellanöl i den andra. Han tyckte att det framhävde smaken på ölen. Ha ha ha…garvade tills jag fick ont i magen.
Twix

HEMMAGJORDA TWIXKAKOR

En sats ger ca 15-20 stycken bars beroende på hur stora bitar du vill ha
Tid: ca 10 minuter + tid i kylen för att stelna
Svårighetsgrad: barnsligt lätt
Betyg: SSSSS+++
Ingredienser:
 • 1,5 paket Mariekex eller Digestive ( 300 g )
 • 1 burk dulce de leche (350 g ) eller 1 stor kolasås på tub
 • 50 g smält smör
 • 200 g mjölkchoklad
Instruktioner:
 1. Krossa kexen i matberedare.
 2. Blanda kex med smält smör och kolasås. Jag brukar baka med dulce de leche som känns lite lyxigare än kolasås på tub, men båda fungerar lika bra.
 3. Tryck smeten i en bakform, ca 20 X 20 cm, som du har klätt i bakplåtspapper. Slätta till ytan.
 4. Smält mjölkchokladen i micron och bred den över kakan.
 5. Ställ kakan kallt för att stelna.
 6. Vill du göra ett vackert mönster på chokladen, ta ut kakan ur kylen efter 2-3 minuter och dra med en gaffel. Ställ kakan kallt igen.
 7. När den har stelnat ska den delas i lagom stora mumsbitar som förvaras kallt.

Underbart goda, enkla att göra och framför allt farliga…beroendeframkallande. Inte undra på att C slukade 4 bitar på en gång.
Ingen ugn. Endast fyra ingredienser. 10 minuter av din tid. Godaste och bland de enklaste kakorna som finns. vad mer kan man begära? Ju då, en sak. Se till att du njuter.
no-bake Twixkakor
hemmagjorda Twixkakor

13 comments / Add your comment below

 1. Jag måste fråga, jag har nu provat göra dessa twixkakor 2 gånger och tycker att jag gör exakt enligt ditt recept men de stelnar ju inte alls. Chokladen stelnar men inte botten. Nu har jag funderat fram och tillbaka på vad som kan vara fel och jag undrar, ska man verkligen blanda dulche de lechen med digestivesmulorna? Eller ska man hälla den över kexbotten?
  Ett paket kex eller digestive står det, digestive paket väger 400g men i receptet står det 200g, ska man använda ett paket eller 200 gram?
  Vi älskar smaken på dessa, men när botten är som en kletig smet så är det inte en kaka att bjuda andra på tyvärr.

  1. Hej, konstigt att den blir bara mjuk och kletig. Är det karamellsås/karamelliserad mjölk du använder och inte kondenserad mjölk? Det står 1 fpk Mariekex som är 200 g tror jag eller kan du använda Digestivekex men då är det 200 g, alltså 1/2 fpk. Du ser på bilden att min är kompakt och hård nästan från början innan du lämnar för att stelna i kylen. Kan provbaka igen och återkommer till dig.

   1. Jag använder dulche de leche, alltså inte kondenserad mjölk. Och det står ju inget i receptet om att man ska värma dulche de lechen, så jag antar att hela innehållet ska hällas direkt ur burken ner i smulorna och smöret. Smöret väger jag med vågen så den mängden stämmer också med receptet. Jag försökte nu att skrapa lös bitarna från bakplåtspappret och vände bitarna upp och ned på fat i kylen för att se om de stelnar då, det blev lite bättre, men fortfarande väldigt kladdigt.

    1. Nej det ska inte värmas upp. Jag kommer baka igen så fort jag kommer hem. är just nu på landet, och återkommer till dig. Som sagt, bitarna ska inte vara kladdiga när du har ställt kallt ett tag.

   2. Hej! Tyvärr läste jag inte frågor innan! Ska verkligen kolan va i degen? Hur stor form har du? Stelnar inte med såsen i smeten! Ser ut på din bild som du lagt kolasås på

  1. Hej,

   Förlåt, jag är hemma nu. Har haft fullt upp med jobb och 3 dödsfall på en månad så jag är lite off. Du får gärna fräscha upp mitt minne.
   Hälsning Simona

 2. Men oj förlåt, då ska jag inte störa med min fråga om Twixkakorna, det känns som en världslig sak nu med tanke på vad du går igenom. Jag beklagar sorgen.

 3. Hej!
  Har precis gjort denna kaka och precis som Monicake, så stelnar inte botten. Har stått i frysen i över 1h. Tror att det blir för mycket med en burk dulce de leche, min var på 397g och receptet visar 350g för en burk. Glömde kolla mängden på burken… Så nästa gång blir det att öka mängden kex och ev smör för att matcha mängden på en burk dulce de leche.

 4. Du kan vist blanda Deluche i. Men smeten ska vara tunn, lägg i lite mera kex. Koka man deluche i ca 5 min på medium värme först blir den segare, jag misslyckades oxå, men ska prova en annan variant, recepten är mycket otydliga.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.