Boobs for my boss

Så fort jag fick nyheten visste jag exakt vad det skulle bli. Har velat göra det så länge…Stora boobs. Snygg spets BH.
Det fick bli en överraskningstårta till min chef. Vad trodde ni annars?
Närmare än så kommer jag inte i närheten av stora boobs. Not in this lifetime.
Ok ni undrar säkert hur det har gått för mig efter? Ju då jag har jobbet kvar, tack för att ni frågar. Det är chefen som har slutat, byter brasch och ni kan gissa till vilken…
Boobsen är sprängfyllda med choklad bottnar, chokladtryffel kräm och hallonmousse. En riktigt sugar bomb.
♥ One bowl chocolate cake med chokladtryffel och hallonmousse♥
En sats ger 3 stora runda bottnar på 21 cm eller 4 bottnar på 18 cm, höga och fina.
Tid: ca 1 timme
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++++
Ingredienser chocolate cake
  • 4,75 dl mjöl
  • 4,75 dl socker
  • 1,75 dl mörk kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsp salt
  • 2 stora ägg
  • 2,4 dl buttermilk ( mjölk och 2 msk vinäger, låt stå i 5 minuter )
  • 2,4 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 1/2 tsk vanilla
  • 2,4 dl kokt vatten
Sätt ugnen på 150º. Olja och mjöla dina formar. Jag brukar för det mesta använda engångsformar i aluminium. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna så blir det lättare att få ut de gräddade kakorna sen.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter. Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät.
Vispa i sist det kokta vatten. Var förslktig så inte hela köket blir chokladsmet. Det har jag råkat ut för. Smeten är väldigt rinnig.
Fördela i formarna och grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 minuter eller gör tandpetartestet. Kommer tandpetaren nästan torr ut då är kakorna klara. Låt dem svalna under en kökshandduk innan du tar ut dem ur formarna. Låt dem kallna helt på galler.
Ingredienser chokladtryffel kräm:
  • 250 g choklad, mörk eller ljus
  • 50 g smör
  • 2,3 dl vispgrädde
Värm både grädde och smör i en kastrull på spisen. Får inte koka upp. Lägg i choklade i mindre bitar och rör tills den har smält och det inte finns några klumpar. Låt krämen stå kallt tills den tjocknar. Det kan ta 1-2 timmar. Har du bråttom kan du ställa kastrullen i frysen. Men kolla ofta och rör om i kastrulen så den inte tjocknar helt och blir svårhanterlig.
Ingrediesner hallonmousse:
  • 125 g frysta bär
  • 1/2 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver
Blanda bär och socker i en kastrul och koka upp på spisen. Mosa bären och silla ev blandningen för att få bort kärnorna. Jag föredrar en len mouse och sillar ALLTID. Låt blandingen svalna.
Vispa grädde hårt.
Lägg under tiden gelatinen i en liten skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten. Låt svälla något och sen micra ett par sec tills den smälter.
Blanda bär och gelatin i gräddet under omrörning. Du kan låta mousen stå kallt något men inte för länge så den börjar stelna. Fyll tårtan.
En sats räcker till ett lager fyllning i en stor tårta, ca 24 cm.
Samma recept använder jag till jordgubb-, blåbär- och smultronmousse, tänk bara på mängd socker till sötare eller surligare bär.
Ingredienser italiensk marängsmörkräm:

  • 2,5 dl strösocker
  • 0,6 dl vatten
  • 4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor
  • 2 msk strösocker
  • 300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar
  • ev färg- eller smaksättning
Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en kötttermometer.
Vispa äggvitorna tillsammams med 2 msk socker till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.
Vispa sen äggvitorna ca 5 minuter tills dem kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget. Vispa lite mellan varje bit smör du lägger i. När du har lagt i sista biten smör ser krämen som den ska skära sig istället för att bli tjock. Fortsätt vispa så kommer krämen att ”vända” och bli tjock, luftig och slät.
Montering och dekorering:
Sätt ihop tårtan med ett lager chokladtryffel och ett lager mousse. Använd en form med löstagbara kanter eller tårtring tills moussen stelnar. Tårtan är sen spacklad med italiensk marängsmörkräm (imbc).
Täcket och dekorationerna är i sockerpasta. denna gång testade jag Odense sockerpasta som går att köpa bl a på Panduro. Överraskande lätt att jobba med, mjuk men sprack inte. Doftar och smakar bra också.
Tårtan fick förstås safta till sig i 24 timmar innan jag spacklade och dekorerade den.
It’s all about the details bby
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.