Chocolate dipped french mini meringues

Älskar körsbär. Älskar rosa. Älskar choklad.
Kommer att baka en rosa tårta med körskbärskräm och chokladbottnar till min födelsedag om dryg en månad.
Men detta inlägg skulle handla om någåt annat egentligen. Franska minimaränger med körsbärssmak doppade i choklad.
♥ Chocolate dipped french mini meringues ♥
Det blir ca 130 st minimaränger
Tid: ca 3 timmar
Svårighetsgrad: mellan lätt
Betyg:SSSSS
Ingredienser:
  • 4 äggvitor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk creme de tartar eller citronsaft eller ättika
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1/2-1 tsk smaksättning ( har använt LorAnn körsbärs essens )
  • ev gelefärg ( ätbar )
  • 150 g mörkchoklad och 1/2 tsk smör att doppa marängerna i.
Sätt ugnen på 100º C.
Lägg bakplåtspapper på två stora plåtar.
Äggvitorna ska helst vara rumstempererade, ta därför fram dem ca 30 minuter innan du ska börja.
I en skål eller assistent häll äggvitorna och tillsätt salt och tartan. Vispa på höghastighet till det bildas styva toppar och du kan vända skålen upp och ner utan att marängen flytter ut.
Under fortsatt vispning tillsätt sockret, 1 msk åt gången. När allt socker är tillsatt häll i ev essens och vaniljsocker.
Sist tillsätter du ev färg. Jag ville ha en twist och la ränder av gelefärg på insidan av min spritspåse. Använd en tandpetare eller en grillspetspinne till det.
Spritsa marängerna på bakplåtspapper. Det går att spritsa dem ganska så tät eftersom dem behåller formen.
Grädda i ugnen för 2 timmar. Jag gräddade båda plåtarna samtidigt, i mitten av ugnen, med några falser emellan.
Stäng av ugnen och låt marängerna kallna inne.
Ta fram de kalla marängerna. Smällt chokladen och smöret i micron.Doppa botten på varje maräng i smällt choklad och lägg dem tillbaka på bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
Tack för att du tittade in!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.