Nutella puff pastry swirls Happy Nutella day everyone!

Detta inlägg blir dagens tips som passar p e r f e k t in på dagens tema.
Nutellas internationella dagen. Ett kort inlägg blir det men med ett super enkelt recept, det lovar jag ヽ(ヅ)ノ
Hinner man inte med något avancerat finns det alltid vissa knep man ka ta till.
För ett par veckor blev jag sugen på att baka något gott men som skulle gå fort. Inte ville man vara i köket h e l a kvällen på en fredag kväll.
♥ Nutella puff pastry swirls ♥
Det ger 6-8 stycken härligt kladdiga snurror
Svårighetsgrad: mycket lätt
Tid: under 30 minuter
Ingredienser:
  • en rektangulär smördegsplatta, ca 20X30 cm, färsk eller fryst
  • 1- 1,5 dl Nutella choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina upp smördegen om den är fryst. Rulla ut den på bakplåtspapper och bred över Nutella i riklig mängd. Rulla från långsidan. Dela rullen på mitten och snurra längderna till en flätta.
Sänk värmen till 175 grader. Grädda längden i nedersta delen av ugnen för ca 20-25 minuter.
Låt det svalna något innan du skär den i lagom stora bitar.
Dem smakar lika smörigt, kladdigt gott som dem ser ut!
Njut dem varma till en kopp kall mjölk. Happy Nutella day everyone!
Betyg: SSSS+
Tack för att du tittade in. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.