FRUKOSTBRÖD

frukostbröd
Små frukostbröd som inte behöver jäsning, du behöver inte knåda degen tills du får ont i armen och som du fixar på 30 minuter. Super enkelt och framför allt super gott. Det påminner lite om scones men bara lite. Servera bröden ljumma med smör och ost eller marmelad. Varning för lyxfrulle (◦’⌣’◦)/

FRUKOSTBRÖD

En sats ger ca 8 st
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: mycket lätt
Ingredienser:
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl filmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  1. Sätt ugnen på 150 grader, både över- och undervärme.
  2. Blanda alla ingredienser till en ganska så klibbig deg. Mjöla bakbordet ordentligt, häll degen på bordet och platta till den ca 1 cm tjock. Dela den i bitar med en vass kniv och lägg bitarna på en ugnsplåt på bakplåtspapper.
  3. Grädda bröden i mitten av ugnen för 20 – 25 minuter beroende på ugn. För mig var det lagom med 20 minuter.
  4. Låt bröden svalna under en kökshandduk.
  5. Supergoda med bara smör på. Har aldrig tagit så få bilder på något jag har bakat men det fanns ingen tid när det bara vattnades i munnen.
    Tack för att du tittade in!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.