PaVLovA

Min första. Pavlova. Och det är bara början. Har några ideer till nästa gång.
Jag gillar enkel lika mycket som jag gillar komplicerat. Denna är så enkel att göra och så god. Spröd på utsidan och krämig på insidan. Gluttenfri till råga på allt. Få ingredienser som behövs. Är inte så förtjust i ordet ”mums” men denna är ”mums mums” 🙂
♥ Pavlova ♥
En sats ger en tårta på ca 18 cm
Tid: 1,25 timmar inkl gäddtid
Svårighetsgrad: mycket lätt
Betyg: SSSS++
Ingredienser:
  • 4 äggvitor
  • 200 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1,5 msk maizena
  • 2 dl grädde (vispat men inte för hårt)
  • färska eller frysta frukt och bär
  • ev vaniljkräm gjord på 3 msk marsam vaniljpulver + mjölk (som en tjock vaniljsås)
  • ev 50 g choklad att smälta och ringla över
Sätt ugnen på 175º.
På en plåt lägg ett bakplåtspapper som du har ritat en cirkel på ca 18 cm. Har själv använt en rund springform.
Vispa äggvitorna till hård skum. Tillsätt sockret, en msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa i sist maizena och vanilj. Vänd i sist vinägern i marängen.
Klicka marängen inanför den cirkel du har ritat och se till all slätta till runt och och toppen så det ser ut som en tårtbotten.
Sänk värmen i ugnen till 125º och grädda marängen i nedersta delen av ugnen för 1,25 timme.
Låt marängen kallna helt innan du förflytar den till ett dessertfat och garnerar. Var försiktig med marängen som är spröd och går lätt sönder.
Viktigt att tänka på! Pavlova görs klart precis innan servering.
Jag lyxade till den med att lägga först vaniljkräm på marängen, sen grädde och toppade med färska jordgubbar och blåbär.Ringlade över lite smält mjölkchoklad. Man kan även riva chokladen om man inte vill smälta.
Ska du ha vaniljkräm, som jag gjorde, se till att den är ganska lös, mer som en tjock vaniljsås. Annars finns det risk att du mosar marängen när du försöker bre på krämen. Den ska klickas på. Samma sak gäller för grädden.
Garnera med färsk frukt eller bär och ringla ev över smält choklad. Njut!
Precis som jag hade lovat spröd på utsidan och krämig på insidan! Perfekt!
Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.