VANILJCUPCAKES MED CHOKLADFROSTING

vaniljcupcakes
Det bästa av två världar.
Jag älskar vanilj, har alltid gjort det. På senare tiden har jag lärt mig att gilla choklad i tårtor och bakelser.
Dessa vaniljcupcakes eller minimuffins är som skänkta från himlen.

Den ultimata cupcakes, Vanilla bean cupcake , som du kombinerar med favorit frostingen. Jag frostade cupcakes med len chokladfrosting förstås.

Vanilj cupcakes med chokladfrosting 1
Vanilj cupcakes med chokladfrosting 2

VANILJCUPCAKES MED CHOKLADFROSTING


Det blir ca 20-24 st minimuffins eller cupcakes beroende på hur stora former du använder.
Tid: ca 40 minuter
Svårighetsgrad: ganska lätt
Ingredienser:
  • 225 g strösocker
  • 1 vanilla bean ( har använt 1 tsk vanilla paste som jag har köpt på The English Shop i Stockholm)
  • 175 g mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 stora ägg
  • 75 g crème fraiche 34%
  • 0,6 dl neutral olja
  • 1,6 dl mjölk
Ingredienser frosting:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad
  • ca 1,5 dl Philadelphia ost
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en skål blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vispa kort så det blir jämt.
  3. Blanda sen i strösocker och vanilla bean samt smör. Vispa väl. Det blir en gryning massa.
  4. I ett annan skål vispa lätt ägg med olja och crème fraiche. Häll i mjölblandningen och vispa lätt tills det har blandats. Nu har smeten blivit ganska så tjock.
  5. Häll i mjölken lite i taget under lätt vispning. Det blir en flyttande smet. Fyll dina formar lite mer än till hälften.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-14 minuter. Gör tandpetarprovet innan du tar ut dem.
    Låt dem kallna helt innan du garnerar/frostar.
  7. Du kan frosta med vilken frosting/ kräm du gillar men jag ville kombinera vanilj med choklad och då frostade jag dem med den godaste chokladkrämen.
  8. Vispa smöret i ca 2 minuter sen häll lite florsocker under fortsatt vispning.
  9. Smält chokladen i mikron, 20-30 sekunder i taget.
  10. Rör om tills den har kallnat nästan helt.
  11. Häll lite choklad i taget i smöret under vispning. Se till bara att chokladen inte är för varmt så krämen skär sig.
  12. Sist vispar du i osten och vaniljsockret. Smaka av och vispa i ev mer florsocker ifall krämen är för lös eller inte tillräckligt söt.

Jag är inte förtjust i mörk choklad alls men denna kräm blev gudomligt god och så lätt att spritsa med.

Cupcakes håller sig saftiga och färska väldigt länge och frostingen tappar inte formen, inte ens i värmen.
Vanilj cupcakes med chokladfrosting 3
Vanilj cupcakes med chokladfrosting 4

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.