Rustik chokladtårta

Blev en rustik chokladtårta för min svärfars 81:års dagen. Han gillar choklad och…chokad så det var självklart att tårtan skulle dränkas i choklad.
♥ Rustik chokladtårta med len choklad frosting ♥
Gjörde mina favorit chokladbottnar, fyllda med ett lager glasskräm och ett lager körsbärskräm.
Tårtan spaccklade jag med den lenaste och mest chokadiga frostingen jag har ätit hittills. Gick inte efter något recept utan kombinerade själv och smakade av, la till något mer och smakade av igen…tills jag kände mig nöjd. Hoppas att jag kommer ihåg hur mycket jag tog av allting.
Till frosting:
Ingredienser
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörkchoklad
  • ca 1,5 dl Philadelphia ost
Vispa smöret i ca 2 minuter sen häll lite florsocker under fortsatt vispning.
Smält chokladen i micron, 20-30 sec i taget. Rör om tills den har kallnat nästan helt. Häll lite choklad i taget i smöret under vispning. Se till bara att chokladen inte är för varmt så krämen skär sig.
Sist vispar du i osten och vaniljsockret. Smaka av och vispa i ev mer florsocker ifall krämen är för lös eller inte tillräckligt söt.
Jag är inte förtjust i mörkchoklad alls men denna kräm blev gudomligt god och så lätt att spritsa med.
Garnerade tårtan med de små vita rosorna jag hade gjort tidigare i veckan och sprayade med lite guld färg.
Blev en bra kombination av choklad, vanilj och körsbärskräm, bra balans mellan kraftig chokladsmak och fräsch färskost och körsbär.
Tårtan blev en vinnare! Min svärfar blev väldigt glad, rörd till tårar…och då kan jag inte själv vara annat än nöjd.
Betyg: SSSSS+

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.