Jordgubbstårta – En försmak av sommaren

Når solen skiner och allt blir grönt ute vill man inte vara inne och baka, iaf inte vara inne alltför länge och inte baka tunga tårtor.
Finns ingenting fräschare än jordgubbar och vispgrädde.
Min dotter är en riktig gottegris, älskar bakelser, tårtor och godis och frukt. Hon tränar mycket så det gör ingenting att hon får i sig en eller annan tårtbit.
När jag kom hem med en hel låda spanska jordgubbar från Coop här om dagen var hennes första tanke Jordgubbstårta. Då sa hon till mig :”Mamma du kan väl slänga ihop en tårta med köpta tårtbottnar, jordgubbar, vaniljkräm och vispgrädde, visst går det fort?”

Fort och fort…men aldrig i livet att jag skulle använda färdiga bottnar. Det fick bli en liten tårta igår kväll.

♥ Jordgubbstårta ♥

Tårtbottnar på lika delar, på 3 mellanstora ägg, blev 3 bottnar på ca 15 cm. Fyllde dem med ett lager glasskräm och ett lager skivade jordgubbar blandade med vaniljsocker och hårdvispat grädde.
Till min lilla tårta har jag använt 4 dl vispgrädde och ca 300 g jordgubbar, 150 g till fyllning och 150 g till garnering.
Skiva 150 g jordgubbar och blanda med 2 tsk vaniljsocker, lägg på första tårtbotten och häll över 3 -4 msk vispad grädde, jämna till och lägg på nästa botten.
Fördela sen glasskrämen och lägg på sista botten. Täck hela tårtan med resten av vispgrädde. Dekorera med resten av jordgubbarna.

För att göra rosen
Skiva varje jordgubbe i 4 delar på längden och börja inifrån att sticka dem i grädde lite snett. Gör en liten knopp och sen fortsätt med nästa rad och nästa tills du har fått till som en öppen ros. Jag dekorerade tårtan även med egengjorda pärlor och små gröna blad.
Betyg SSSS+

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.