Homemade churros

Mitt i allt påskbak ville min dotter jag skulle göra churros. Har inte gjort tidigare så det var bara ge sig “ut” på Google och söka efter ett recept.
Måste säga att det är lätt att göra, görs på nolltid och framför allt krävs inga udda ingredienser, dessa har alla i sitt kök. Så nu behöver man inte längre längta till Spanien, inte för att äta churros i alla fall 🙂
♥ Homemade churros ♥
En sats ger 10-20 st beroende på hur långa du gör dem
Tid ca 30 minuter
Svårighetsgrad: mycket lätt
Ingredienser deg:
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 stora ägg eller 3 små
  • 5 dl olja neutral smak, typ rapsolja, till fritering
Servera till:
  • 2 dl Nutella eller
  • 2 dl färska jordgubbar eller bär eller
  • 2 dl grädde eller
  • 1 dl florsocker
Koka upp vatten, salt, socker och smör i en kastrull.
Ta bort från spisen, häll över mjölet och vispa kraftigt, och snabbt framför allt, med elvisp.
Låt svalna ett par minuter innan du blandar i äggen.
Vispa sen ett ägg i taget och vispa kraftigt ett par sec mellan varje ägg.
Häll degen i en spritspåse försett med tyll eler bara ett hål.
Heta upp olja i en djup panna och spritsa churros ca 10-15 cm långa direkt i den heta olja.
Fritera några stycken åt gången och låt dem sen rinna av på hushållspapper.
Servera dem varma med siktat florsocker, smält choklad eller Nutella, frukt och bär eller annat favorit.
…och så dotters egna förslag
Men i vilket fall som helst

urgoda…

Betyg:SSSSS++

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.