SÄG DET MED EN TÅRTA

Det blev ett snabbt beslut och lika snabbt fick jag göra tårtan. Inte mycket tid för varken planering eller utförande. Tur att man hade lite “gamla” torkade sp blommor i skåpet och kunde dekorera tårtan med.
Blev en vårinspirerad tårta som tack till en kollega som slutade i början på veckan.
Chokladbottnar fyllda med geisha ganache, spacklad med smörkräm och dekorerat med ruffles i smörkräm och blommor i sp.
För recept se här:
Chokladbottnar
Blev inga bra bilder, hade bråttom och av tusen bilder jag tog kunde knappt använda 5. Tårtan ser jätte sned ut fast den inte var. Stressad så in i Norden men men…Är nöjd med prestationen i alla fall med tanke på att det tog mig ca 2 timmar. Hann till och med prova en ny teknik när det gäller spritsning, ruffles. Denna tänker jag visa er i ett annat inlägg.
Om tårtan tog 2 timmar att baka och dekorera så tod det städningen av köket 2 timmar till om inte ännu längre tid. NEJ…tog ingen bild på det, skulle a l d r i g falla mig in att visa det 🙂
Tänk bara på att ganachen ska göras kvällen innan eller minst 4-6 timmar och kylas innan du vispar den fluffigt.
Efter att ha sett Sylvias reaktion, hon hade kramat om mig och fått tårar i ögon, kan jag inget annat än vara nöjd med att jag bestämde mig för att göra tårtan trots tidsbrist. Jag får så otroligt mycket energi av all positiv respons.
Snart blir det högtid att baka något och bjuda även mina kära kollegor på. Hittills har de bara fått se bilder.
Gäller det att hitta exakt den perfekta efterrätten bara… Hmmmm
Fortsättningen följer…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.