TOMTEGLASS MED SAFFRAN OCH KAKBITAR

tomteglass med saffran och kakbitar

Jag har en förmåga att göra omgivningen galna med min envishet, för att använda ett milt yttryck. Ett annat mer passande ord är  besatthet. När jag får något på hjärnan ger jag mig inte i första taget. Det kan min dotter intyga, stackaren. Såg reklam på tomteglass från Sia och ville ha. Alltså tomteglass med smak av lussebullar och med kakdeg i. Drömmen. Har letat själv som en galning samt engagerat alla i min omgivning. Tror att min dotter började fundera en eller två gånger innan hon hörde av sig till mig på dagarna. Hon visste att frågan skulle komma.

Gumman, om du ska förbi någon mataffär kolla snälla om de säljer tomteglass.

Så höll jag på i en månadstid. Sen slog det mig bara. Varför leta efter något som är slut i alla butiker eller inte ens har kommit in när jag kan göra min egen tomteglass. Enkelt och gott. Så nästa gång se till att göra MYCKET glass Sia.

tomteglass med saffran och kakbitar
tomteglass med saffran och kakbitar

KRÄMIG TOMTEGLASS MED SAFFRAN OCH KAKBITAR

tomteglass med saffran och kakbitar
INGREDIENSER:

En sats ger ca 8 portioner.
Tid: 5 minuter + 2-3 timmar i frysen
Svårighetsgrad: barnsligt enkelt
betyg: barnsligt god

Ingredienser glass:

  • ett kuvert á 0,5 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk alkohol eller citronsaft
  • 5 dl vispad grädde
  • 1 burk á ca 390 g kondenserad mjölk
  • 2-3 saffranskakor krossade eller delade i mindre bitar.
INSTRUKTIONER:
  1. Blanda saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft. Låt stå 5-10 minuter.
  2. Vänd saffran, kondenserad mjölk och nästan alla kakbitar i vispade grädden.
  3. Spara ca 2 msk kakbitar att strö över.
  4. Häll glassen i en avlång brödform.
  5. Strö över resterande kakbitar.
  6. Ställ kallt i 2-3 timmar.
  7. Servera glassen med lingon och ev krossade maränger.

Du kan byta ut kakbitarna mot annat som t ev hackad vit choklad eller annan chokladsort, kanderade nötter, tranbär eller lingon. Ett annat hit är att ringla över smält choklad vid servering.
tomteglass med saffran och kakbitar
tomteglass med saffran och kakbitar
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.