Blanda pepparkakskrosset med färskost. Börja med 100 g.
Detta recept är perfekt att göra när du har tröttnat på att äta pepparkakor eller har så många så du inte vet vad du ska göra av. Enkelt och gott med två ingredienser, säg tre. Önskar att jag hade kommit på receptet förra året när jag hade designat pepparkakshuset helt fel och jag kom på det efter jag hade gräddad alla delar. Då hade jag kunnat göra världens enklaste pepparkakstryfflar. Jag rullade halva mängden tryfflar i kakao och hälften i florsocker. Vet inte riktigt vilka jag föredrar. Tror kakao är min favorit ändå.
1.
Blanda pepparkakskrosset med färskost. Börja med 100 g.
2.
Blanda till en tjock smet/deg.
3.
Dela i 16 lika bitar och rulla till bollar.
4.
Ställ kallt ca 30 minuter.
5.
Rulla tryfflarna i kakao eller florsocker och lägg i en låda med lock.
6.
Förvaras svalt.
200 g pepparkakor finkrossade
100 – 125 g färskost typ Philadelphia
florsocker och/eller kakao att rulla tryfflarna i