NO-BAKE PAJ MED PERSIKA OCH PASSIONSFRUKT

no-bake paj med frukt

Fortfarande för varmt för att ens fundera på att sätta på ugnen och baka. Inte för att jag klagar på värme, nej nej, jag är alldeles för mycket en ”sommar och strand” människa för att göra detta. Men en eller annan no-bake paj med frukt eller choklad går alldeles utmärkt att göra i denna värme. Pajskalet är full av fiber och fyllningen är len med en sötsyrlig smak av väldoftande solmogna persikor och syrlig passionsfrukt. Den är mjöl-, laktos- och sockerfri och kan med fördel göras vegetariskt. 

Fyllningen till denna no-bake paj gjorde jag på Barebells sommarnyhet, Peach Passion milkshake. Är helt förälskad i smaken på milkshaken. Har du testat den? Annars tycker jag du ska göra, finns säkert i en matbutik nära dig.  Milkshaken finns i begränsat upplaga så se till att du inte missar den. Eller vet du vad? Just nu har jag en tävling på Instagram där två kompisar vinner varsin tråg med 8 stycken milkshake. Hur bra som helst. Klicka här för att komma till inlägget och tävla.

no-bake paj
no-bake
no-bake paj
no-bake paj

NO-BAKE PAJ MED PERSIKA OCH PASSION

no-bake paj
INGREDIENSER:

En sats ger ca 8-10 bitar
Tid: ca 20-30 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: superlätt
Betyg: SSSSS

Ingredienser pajskal:

  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 15 dadlar urkärnade
  • 2 msk kokos fett eller nöttsmör
  • ev 1/2 tsk vanilj

Ingredienser fyllning:

  •  450 ml Barebells Peach passion milkshake
  • 2 msk maizena mjöl
  • 1 1/2 tsk gelatin (ersätt den med 2 1/2 tsk Agar agar för vegetariskt alternativ)
  • 1/2 tsk vaniljpasta
  • färsk persika i skivor, passionsfrukt kärnor och hackade mandlar m m till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. Smörj en form (ca 24 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.
  2. I matberedaren mixa mandelmjöl, havregryn, dadlar och kokosfett till en grynig massa, typ fuktig sand.
  3. Tryck i botten och upp på kanterna på formen. Jämna till ytan.
  4. Ställ i frysen tills du har gjort fyllningen.
  5. Blanda gelatinpulver med lite kallvatten och låt svälla i ca 5 minuter.
  6. I en kastrull på spisen blanda milkshake och maizena. Koka upp på medelvärme, rör om då och då.
  7. Koka upp och sen låt småkoka i ca 1 minut. Rör om hela tiden så den inte fastnar på botten på kastrullen.
  8. Mikra gelatinet ett par sekunder i taget tills den smälter.
  9. Vispa i fyllningen och ta bort från spisen.
  10. Häll fyllningen i pajskalet.
  11. Slå lite lätt pajen i bordet så du får bort ev luftbubblor. Alltså jag menar inte du ska slänga i väggen utan lyft formen någon cm från bordet och släpp. Upprepa ett par gånger. 
  12. Ställ pajen kallt i minst 4 timmar, helst över natten.
  13. Dekorera innan serveringen

Den är superenkelt att göra och den smakar gudomligt gott. Servera den riktigt riktigt kall. Och du, glöm inte tävligen på min Instagramkonto, @cookiesandsweetsbysimona. Lycka till!
no-bake paj med persika och passionsfrukt
no-bake paj
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.