ENKEL DESSERT TILL MÅNGA

enkel dessert till många

Enkel dessert till många. Som görs på några minuter och som trots det tog mig nästan två månader att få upp receptet på bloggen. Den här saliga ”röran” bjöd jag på Nationaldagen. Hade inte hunnit baka något, har haft så mycket för mig på sista tiden att jag inte har lagt den tiden jag hade velat lägga på bakningen. Enkel dessert till många som kräver i princip ingen ansträngning och som smakar underbart.  Alltså här pratar vi minimal ansträngning, köpa ingredienserna och röra ihop vaniljkrämen. Sen är det bara varva allt i portionsskålar eller glas och dekorera med allt du vill. Jag dekorerade bara med ätbara  blommor.

Desserten passar lika bra på studenten, sommarens alla grillfester eller midsommar. Om du känner energin flöda kan du både göra egna maränger eller vaniljkräm. Jag för engångskull blev superglad att efterrätten skulle bli klar på 5 minuter. Till och med bilder hann jag inte styla och ta för många. Det blev bara dessa bilder ni ser i inlägget.

enkel dessert till många
enkel dessert till många

ENKEL DESSERT TILL MÅNGA MED MARÄNG OCH VANILJKRÄM

enkel dessert till många

INGREDIENSER:

En sats ger 6 portioner
Tid: 5-10 minuter
Svårighetsgrad: barnsligt enkelt
Betyg: barnsligt gott

Ingredienser:

  • 2 marängbottnar eller 4 stora franska maränger brutna i mindre bitar
  • en påse vaniljkräm (har använt Dr Oetker)
  • 6 dl mjölk
  • ca 500 g färska bär och frukt
INSTRUKTIONER:
  1. Vispa vaniljkräm med mjölk
  2. I 6 serveringsskålar eller burkar varva maränger med vaniljkräm och bär.
  3. Gör två lager och avsluta med bär.
  4. Dekorera ev med färska blommor eller riven choklad.
  5. Klart att servera.


SKRIV UT


Jag gjorde en riktig festlig men enkel dessert till många med både jordgubbar, hallon, körsbär och björnbär. Nästa gång kommer jag använda franska chokladmaränger  och riven kokos. Gillar du inte vaniljkräm kan köra på chokladpudding eller varför inte kokos.

enkel dessert till många
enkel dessert till många
FOTO: SIMONA MUNTEANLämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.