BAKELSER MED KEX OCH FÄRSKOST

bakelser med kex och färskost

Superenkla bakelser med kex och färskost när det inte finns tid men du vill fortfarande imponera på dina gäster. Att du inte behöver ugn är bara ett plus.  Jag får ofta frågan vart jag hämtar min inspiration och jag kan sammanfatta med ett enda ord, omgivningen. Det kan vara en bild, ett plagg, en färg eller någonting jag har sett i mataffären. Allt runtomkring blir en inspirationskälla. 

Stod i mataffären en fredag eftermiddag, trött efter jobbet, och skulle handla till middag. Omedvetet drogs jag till hyllor där det finns kakor och annat söt. Det måste ha varit den låga energinivå jag hade i kroppen även om jag alltid dras till de hyllorna. När jag såg dessa söta avlånga kex, Marie , blev jag stående framför hylla. Tröttheten som bortblåst och tankarna. Tänkte säga att ni skulle ha sett mina tankar men det är tur att ingen kan för det blir svårt att hänga med ibland. 

Har länge haft en tanke på att göra mer bakelser. Annars är det mycket tårtor och pajer du ser här på bloggen. Tanken från början var en mördegsvariant på botten men det skulle vara enkelt och inte kräva så mycket tid samt få ingredienser. Så där i affären, på en sen fredag eftermiddag, framför hyllan med alla kex, tog en ide form. Sen var det bara att köra. Och här har du resultatet. Superenkla bakelser med kex och färskost.

enkla bakelser med kex och färskost
bakelser med kex och färskost

ENKLA BAKELSER MED KEX OCH FÄRSKOST

enkla bakelser med kex och färskost
INGREDIENSER:

Ingredienser till 12 bakelser:

  •  1 paket Marie fingers kex
  • 300 g Philadelphia ost naturell
  • 1 – 1 1/2 dl florsocker (efter smak)
  • 1 tsk vaniljsocker eller annan smaksättning
  • 1/2- 1 dl vispgrädde
  • Jordgubbar, maränger, ätbara blommor till garnering.
INSTRUKTIONER:

1. Vispa ost och florsocker luftigt
2. Tillsätt vispgrädde lite i taget till önskad konsistens
3. Smaksätt och vispa jämt
4. Fyll en spritspåse med krämen 
5. Sätt ihop kexen två och två med kräm emellan
6. Spritsa kräm på toppen och garnera med jordgubbar, maränger eller färsk mynta eller ätbara blommor.


 Låt stå någon timme så får kexen perfekt konsistens men orkar du inte vänta är det bara sätta tänderna i en på direkten. Det gjorde jag så klart.
bakelser med kex och färskost
bakelser med kex och färskost
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.