SEGA VANILJSNITTAR MED KROSSADE MORMORS SIDENKUDDAR

vaniljsnittar

Sega vaniljsnittar med krossad godis på, mormors sidenkuddar för att vara mer exakt. Så våriga och påskiga. Finns det ens ett ord som heter så? Oklart men vi lämnar diskussioner här. Så goda framför allt och även enkla att göra. Tanken var från början att göra kardemummasnittar men var lite osäker på om det skulle gå ihop med godiset. Vanilj kändes mer rätt så det fick bli det.
Ångrar valet inte för en sekund även om jag någon gång kommer att göra dessa snittar med kardemumma. 

smöriga vaniljsnittar
vaniljsnittar 1

SEGA VANILJSNITTAR MED KROSSADE MORMORS SIDENKUDDAR

smöriga vaniljsnittar
INGREDIENSER:

En sats ger ca 18 – 20 kakor
Tid: under 30 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++

Ingredienser deg:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk sirap, ljus
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt (uteslut om smöret är saltat)

Dekorering:

  • uppvispad ägg
  • krossade karameller från Grenna polkagriskokeriet
INSTRUKTIONER:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ev salt till en smidig deg.

  3. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till eller kavla ca 0,5 cm tjock.

  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över krossat godis.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

  6. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär längderna sned i snittar.

Precis som lovar, på mindre än 30 minuter får du sega smöriga vaniljsnittar med kross på. Så himla fina och våriga också. Du kan byta ut 1 tsk vaniljsocker mot 1 tsk kardemumma eller kanel och strö över pärlsocker istället för godis. Eftersom jag höll på med flera projekt och hade hemma tre olika sorters kakor tog jag med mig till jobbet. Den ena kollegan kom fram till mig och sa. ”Vet inte vad du har i de här kakorna. Det var de godaste vaniljsnittarna jag har ätit”. Vad svarar man på?  
Glad Påsk kanske?

vaniljsnittar
vaniljsnittar
vaniljsnittar spröda och smöriga
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.